Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες του ΝΑΤΟ στην Α.Ευρώπη έτοιμες για τα πάντα-Σενάρια Τρίτου παγκοσμίου πολέμουΤο ΝΑΤΟ ετοιμάζει και μετακινεί προσεκτικά πολυεθνικές τεθωρακισμένες και μηχανοκίνητες ταξιαρχίες σε Πολωνία Σλοβακία, Ρουμανία, ενώ έχει παρόμοιες δυνάμεις στην Βουλγαρία, (με εκτός προς παρόν μόνο την Ουγγαρία η οποία μέσω Ορμπάν δεν συμμετάσχει) λαμβάνοντας σαφώς επιθετική θέση με μέτωπο προς την Ουκρανία και την ρωσική προέλαση, έχοντας παράλληλα όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Η πολυεθνική δύναμη του ΝΑΤΟ, στη Σλοβακία θα μεταβεί στις 15 Μαρτίου 2022, αφού η κυβέρνηση της Σλοβακίας ενέκρινε την ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ και στρατιωτικού εξοπλισμού.

Μιλάμε για 2.100 στρατιώτες των κρατών μελών της συμμαχίας, που θα παραμείνουν στο έδαφος της Σλοβακίας.

Η δύναμη του ΝΑΤΟ θα περιλαμβάνει 600 Τσέχους, 200 Ολλανδούς, 400 Αμερικανούς, 100 Πολωνούς και Σλοβένους στρατιώτες, καθώς και 700 στρατιώτες από τη Γερμανία.
 
Τα σχέδια της συμμαχίας αν και αφορούν “έδαφος” του ΝΑΤΟ, έχουν σκοπό την αποκλειστική οργάνωση μια γραμμής κατά της Ρωσίας, σε κάθε ενδεχόμενο λόγω του πολέμου της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό ειδικό Viktor Baranets, “ο Τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα μπορούσε να ξεκινήσει όμως λόγω της Πολωνίας”.

Ο Ρώσος ειδικός υπενθύμισε ότι μόλις πρόσφατα η Βαρσοβία ήθελε να δώσει στην Ουκρανία όλα τα μαχητικά της MiG-29, αλλά και την δυνατότητα χρήσης των αεροδρομίων της στους Ουκρανούς πιλότους.

Παράλληλα, ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki τόνισε ότι η απόφαση για τη μεταφορά αεροσκαφών βρίσκεται στα χέρια του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία θα κατέρριπτε αμέσως όλα αυτά τα αεροσκάφη. Κατά συνέπεια, μπορούμε να μιλήσουμε για κάποια στοιχεία που μας οδηγούν όχι μόνο σε Ρωσο-Ουκρανικό, αλλά και σε Ρωσο-Πολωνικό πόλεμο. Ακόμη περισσότερο, θα μπορούσαμε να έχουμε μια αεροπορική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ» τονίζει ο ίδιος.

Ο Μπαράνετς πιστεύει ότι “οι πολωνικές αρχές απλώς κρύβονται πίσω από τις πλάτες της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών. Το ΝΑΤΟ ανακοινώνει ανοιχτά ότι δεν επιθυμεί μια άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία. Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα μια τολμηρή Πολωνία να τριπλασιάσει  την πρόκληση, και τότε η Μόσχα θα πρέπει να απαντήσει.

λα αυτά μπορούν να κλιμακωθούν όμως σε έναν παγκόσμιο πόλεμο, ο οποίος δεν θα περιοριστεί στη χρήση συμβατικών όπλων”, κατέληξε ο ίδιος.
 
Τούρκος Αντιναύαρχος στρέφεται κατά των ΗΠΑ και δηλώνει ότι το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να είχε διαλυθεί

Ο Τούρκος Αντιναύαρχος İlker Güven, στοχοποιεί τις ΗΠΑ για τον πόλεμο στην Ουκρανία, μετέχοντας και αυτός μαζί με άλλους όμοιους του σε ένα αντιδυτικό κρεσέντο.  

“Μετά τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας, το ΝΑΤΟ υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ, επεκτάθηκε περαιτέρω για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον, ενώ θα έπρεπε να είχε διαλυθεί.

Το ΝΑΤΟ, ως ο ένοπλος μηχανισμός των ΗΠΑ, που θέλει να είναι ο κύριος ενός μονοπολικού κόσμου, διατηρείται ζωντανός επεκτείνοντας την ζωή του περαιτέρω ως πολιτική και στρατιωτική δύναμη.

Η Ρωσία, η οποία παρέμεινε σιωπηλή προειδοποιώντας μόνο στον πολιτικό στίβο μέχρι το 2008, έδειξε την πρώτη της στρατιωτική αντίθεση στη Γεωργία. Οι ΗΠΑ όμως δεν έλαβαν το μήνυμα και συνέχισαν την επιθετικότητα τους ως ο μόνος κύριος του κόσμου, πολύ πέρα ​​από τα εθνικά σύνορα, χρησιμοποιώντας το ΝΑΤΟ για τα εθνικά τους συμφέροντα.

Εκατομμύρια παιδιά έχουν σκοτωθεί στο Βιετνάμ, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη και την Υεμένη.
Δυστυχώς, καμία δύναμη δεν αντιτάχθηκε σε αυτήν την ανθρώπινη τραγωδία.

Ο λεγόμενος φίλος της Τουρκίας και γενικός διοικητής του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, επιχείρησαν ακόμη και πραξικόπημα με την προδοτική τρομοκρατική οργάνωση FETO, στις 15 Ιουλίου 2016 στην Τουρκία.

Ευτυχώς, η προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος απωθήθηκε από τους ηρωικούς στρατιώτες του κεμαλικού μας στρατού.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν επίσης το όνειρο και τη δράση τους για την ίδρυση του Κουρδιστάν που θα έχει έξοδο στη Μεσόγειο, με το αυτονομιστικό PKK και τα παράγωγά του, το οποίο  συνεχίζουν να εξοπλίζουν και να εκπαιδεύουν στο Ιράκ και τη Συρία, με σκοπό την υφαρπαγή τουρκικών εδαφών.
 
Επίσης, από τη δεκαετία του 1950, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία για να ακυρώσουν την συνθήκη του Μοντρέ, η οποία είναι το σύμβολο της πλήρους ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της Τουρκίας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους να μετατρέψουν τη Μαύρη Θάλασσα σε λίμνη του ΝΑΤΟ.

Τέλος, οι ΗΠΑ πίεσαν την ουκρανική κυβέρνηση, να ζητήσει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αναγκάζοντας τη Ρωσία  να πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, την οποία θεωρεί ως κόκκινη γραμμή της.

Η Ουκρανία είναι το πρώτο ρήγμα που σπάσει στην εξέλιξη του μονοπολικού κόσμου σε πολυπολικό κόσμο, ενώ η Ευρώπη θα είναι αυτή που υποστεί την μεγαλύτερη ζημιά στο τέλος αυτής της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Μεσοπρόθεσμα, υπό την ηγεσία της Γερμανίας και της Γαλλίας, θα αποκοπεί από το μέτωπο του Ατλαντικού και θα γίνει ένα πολιτικό και οικονομικό κέντρο ισχύος στην Ευρασία με τη Ρωσία.

Την ίδια περίοδο έχουμε το Pacific Power Center από την Κίνα, το οποίο θα ξεπερνά οικονομικά τις ΗΠΑ στην Άπω Ανατολή και θα μετατρέψει τον κόσμο σε τριπολικό.

Οι  υπανάπτυκτες και αναπτυσσόμενες χώρες όμως, θα παραμείνουν κάτω από βαριές και δύσκολες οικονομικές συνθήκες.
 
Με άλλα λόγια, η ανθρωπότητα θα αντιμετωπίσει τεράστιες  οικονομικές δυσκολίες για κάποιο διάστημα.
Σε αυτή την περίπτωση, το πιο ζωτικό πρόβλημα της Τουρκίας είναι να ενώσει το εσωτερικό της μέτωπο.

Σε αυτήν την κατάσταση, θεωρείται ότι είναι πολύ σημαντικό να επιστρέψουμε στο πλάνο του Κεμάλ και να εφαρμόσουμε μια πλήρως ανεξάρτητη πολιτική στο εξωτερικό και μια πολιτική που βασίζεται στην κοσμική, δημοκρατική και δημόσια οικονομία στο εσωτερικό”, καταλήγει ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Η ουσία από όλα αυτά είναι ότι ο ουκρανικός πόλεμος οδηγεί σε νέα τάξη πραγμάτων σε όλο τον κόσμο, και στην ΕΕ, αλλάζοντας όλο αυτό που γνωρίσαμε από το 1945 και μετά, και ακριβώς για αυτόν τον λόγο όλα τα σενάρια είναι ανοικτά ακόμα και στο σενάριο ενός παγκόσμιου πολέμου.