Directus: Η Τουρκία ανακοίνωσε & τέταρτο γεωτρύπανο – Άγκυρα: ”Θα κάνουμε έρευνες στη «Γαλάζια Πατρίδα»”!Tην στιγμή που όπως φαίνεται η Ελλάδα είναι πρόθυμη να κάνει διάλογο με την Τουρκία, η Άγκυρα με τις κινήσεις δείχνει πως θέλει να οδηγήσει την κατάσταση προς κλιμάκωση, με στόχο και σκοπό την ίδια στιγμή, να ”παγιδεύσει” την Ελλάδα!

Ας πάρουμε όμως τις εξελίξεις από την αρχή.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας (AKP) Ομέρ Τσελίκ σε δηλώσεις του πριν από λίγο επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι στις 13 Μαρτίου θα υπάρξει συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα από τις δηλώσεις του Ομέρ Τσελίκ προκύπτει ότι η τουρκική πλευρά έχει κατά νου μια εφ’ όλης της ύλης με βάση τη δική της ατζέντα συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο φάκελος Ελλάδα είναι μεγάλος» τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας αναφορά ουσιαστικά στο σύνολο των διεκδικήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, από τις έρευνες για το φυσικό αέριο και την υφαλοκρηπίδα μέχρι την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

Εν συνεχεία ήρθε μία νέα πρόκληση από την Τουρκία. Αυτή την φορά για το κουρδικό. Οι Τούρκοι ανέφεραν τα εξής. ”Η δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, η οποία φωλιάζει στον Στρατόπεδο Μεταναστών Λαυρίου στην Ελλάδα, αποτυπώθηκε στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Η είδηση ​​που μεταδόθηκε από το ελληνικό κανάλι StarNEWS περιελάμβανε εικόνες που τραβήχτηκαν από το Στρατόπεδο του Λαυρίου. Αξιοσημείωτο ήταν ότι στις εικόνες περιλαμβάνονταν τα σύμβολα της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK και εικόνες του αρχηγού Αμπντουλάχ Οτσαλάν.”

Μάλιστα, μέσα σε μία μέρα, ακολούθησε και τρίτη πρόκληση! Για άλλη μία φορά, τα Ερντογανικά ΜΜΕ κατηγορούν την Ελλάδα για «αντιμεταναστευτική» πολιτική αναφέροντας ότι η Αθήνα κάνει «παράνομες απωθήσεις»!

Τι αναφέρει η Ερντογανική Daily Sabah

”Η Ελλάδα δεν πρέπει να προσποιείται ότι μόνο οι Ουκρανοί είναι οι «πραγματικοί πρόσφυγες» ενώ απωθεί παράνομα πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, τη Συρία και αλλού, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκτελεστικός διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) Κένεθ Ροθ.”

Οι Τούρκοι όμως δεν σταματούν εκεί. Πριν λίγα λεπτά όπως θα σας αποκαλύψει το Directus, είχαμε και τέταρτη πρόκληση!

Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Dönmez ανακοίνωσε ότι το τέταρτο πλοίο γεώτρησης που θα χρησιμοποιηθεί για έρευνες υδρογονανθράκων στις θάλασσες είναι καθ’ οδόν προς την Τουρκία.

”Η Τουρκία επιταχύνει τα βήματα ενεργειακής της ανεξαρτησίας και οργανώνει ανακαλύψεις υδρογονανθράκων στη ”Γαλάζια Πατρίδα”, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ! ”Έγινε γνωστό ότι η Τουρκία, η οποία στο παρελθόν είχε ανακαλύψει συνολικά 540 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στο Πεδία Αερίου Sakarya στη Μαύρη Θάλασσα, με το γεωτρύπανο Fatih, έχει κάνει ένα νέο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Ο υπουργός Dönmez ανακοίνωσε ότι το τέταρτο πλοίο γεώτρησης που θα χρησιμοποιηθεί σε έρευνες υδρογονανθράκων στις θάλασσες είναι καθ’ οδόν προς την Τουρκία.”

Ο Dönmez ανέφερε σε δήλωση στον λογαριασμό του στο Twitter ότι το νέο πλοίο αναμένεται με ανυπομονησία:

“Έχουμε έναν πλήρες στόλο γεωτρήσεων στη χώρα μας, η οποία περιβάλλεται από θάλασσες από όλες τις πλευρές. Τώρα ανυπομονούμε για το τέταρτο πλοίο γεωτρήσεων, το οποίο είναι καθ’ οδόν για την Τουρκία. Καλή τύχη.”

”Η Τουρκία συνεχίζει την εξερεύνηση υδρογονανθράκων στις θάλασσες με τα πλοία γεωτρήσεων Fatih, Yavuz και Kanuni. Μετά τα Fatih, Yavuz και Kanuni, το 4ο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας εντάσσεται στον στόλο. Το πλοίο γεωτρήσεων, το οποίο εφιστά την προσοχή με τα ανώτερα χαρακτηριστικά νέας γενιάς του, θα συμβάλει στην παραγωγή αερίου της Μαύρης Θάλασσας έως το 2023.

Οι δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα συνεχίζονται με πλήρη ταχύτητα. Ενώ συνεχίζει τις δραστηριότητές του με 3 πλοία γεωτρήσεων βαθέων υδάτων και 2 πλοία σεισμικής έρευνας, ένα νέο γεωτρύπανο προστίθεται στον στόλο. Το νέο γεωτρύπανο, πλάτους 42 μέτρων, ζυγίζει 68 χιλιάδες μεικτούς τόνους.

Το γεωτρύπανο νέας γενιάς, το οποίο μπορεί να κατέβει σε μέγιστο βάθος 12 χιλιάδων 200 μέτρων, θα μπορεί να λειτουργεί έως και 3 χιλιάδες 600 μέτρα βάθος”, αναφέρουν οι Τούρκοι!


ΠΗΓΗ: directus.gr