Ουκρανία: Οι Αμερικανοί έστειλαν τα δολοφονικά καμικάζι drone Switchblade κατά των Ρώσων



Το Switchblade 600 μπορεί να εκτοξευτεί τόσο από το έδαφος όσο και από πλατφόρμες αέρα ή εδάφους.

Ουκρανία: Οι Αμερικανοί έστειλαν τα δολοφονικά καμικάζι drone Switchblade κατά των Ρώσων – Εμφανίστηκαν σε υπηρεσία με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Ο ουκρανικός στρατός είναι πλέον οπλισμένος με drones καμικάζι, γράφει το πρακτορείο Avia.pro.

«Πριν από λίγες ώρες ο ουκρανικός στρατός παρέλαβε 100 drones καμικάζι», σημειώνεται.

Μιλάμε για drones Switchblade σε δύο κύριες εκδόσεις – Switchblade 300 και Switchblade 600, οι παραδόσεις των οποίων είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσιάζονται, τα καμικάζι drones της έκδοσης Switchblade 300 έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν ανθρώπινο δυναμικό και οχήματα, ωστόσο, η έκδοση Switchblade 600 είναι πολύ πιο ισχυρή, καθώς έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει ακόμη και βαρέα τεθωρακισμένα οχήματα.

«Αξιοσημείωτο είναι ότι, σύμφωνα με διάφορες πηγές, μέρος των drones καμικάζι σχεδιάζεται να μεταφερθεί στο Χάρκοβο, ωστόσο αυτή τη στιγμή ανακύπτουν διάφορα ερωτήματα σχετικά με το πώς σχεδιάζουν να το εφαρμόσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας», τονίζεται.

Μεταξύ άλλων, οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας απλά δεν έχουν εμπειρία στο χειρισμό drones καμικάζι Switchblade.

«Πιθανώς, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι τα drones θα ελέγχονται από ξένους μισθοφόρους ή Αμερικανούς στρατιωτικούς εκπαιδευτές, οι οποίοι εξακολουθούν να διατηρούν την παρουσία τους στο έδαφος της Ουκρανίας», σημειώνει το avia.pro.

Mαζί με τα drones Switchblade μεταφέρθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και επιπλέον 800 φορητά αντιαεροπορικά συστήματα Stinger.

Στα υπέρ του Switchblade 600 είναι πως είναι εύκολα μεταφερόμενο ακόμα και από δύο άτομα με στόχο όλα τα ελαφρά οχήματα και κατά προσωπικού.

Σύμφωνα με το AeroVironment, το «έξυπνο πυρομαχικό» μπορεί να στοχεύσει ελαφριά θωρακισμένα οχήματα αλλά και σταθερούς στόχους.

Το Switchblade 600 μπορεί να εκτοξευτεί τόσο από το έδαφος όσο και από πλατφόρμες αέρα ή εδάφους.