Τουρκία: Ξεκίνησαν οι δοκιμές – Θα εκτοξεύουν όλμους από τουρκικά drone!



Μη επανδρωμένα αεροσκάφη ετοιμάζονται από την Τουρκία να εκτοξεύουν όλμους και να παρέχουν υποστήριξη στα στρατεύματα της χώρας.

Συγκεκριμένα, μία ομάδα επιστημόνων ανέπτυξαν το σύστημα αυτό, που μπορεί να εξοπλίσει τα τουρκικά drones, σύμφωνα με τη Star.

Μετά τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στο εργαστηριακό περιβάλλον, ξεκίνησαν οι επιτόπιες δοκιμές με το σύστημα ενσωματωμένο στο drone.

Στη δοκιμή, 3 βλήματα των 60 και 81 χιλιοστών φορτώθηκαν στο σύστημα απελευθέρωσης. Με την εντολή που δόθηκε από το τηλεχειριστήριο, το drone εκτόξευσε στο σημείο που προσδιορίστηκε με τα μη εκρηκτικά δοκιμαστικά πυρομαχικά.

Μετά τη δοκιμή, ο καθηγητής Κιβράκ είπε στις δηλώσεις του:

«Έχουμε αναπτύξει ένα σύστημα που εκτοξεύει έναν 81 και δύο όλμους 60. Υπήρχε μια ανάγκη προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά δεν μπορέσαμε να την καλύψουμε.

Ως πανεπιστήμιο και εργαστήριο, αποφασίσαμε να το κάνουμε μόνοι μας. Ένα πολύ προσιτό σύστημα απελευθέρωσης κονιάματος με τον εξοπλισμό που βρήκαμε στην αγορά και το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου που φτιάξαμε μόνοι μας. Κάναμε αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Το δοκιμάσαμε στην πορεία. Το σύστημά μας λειτουργεί πολύ καλά».

Μάλιστα τόνισε ότι τα συγκεκριμένα drone μπορούν να μεταφέρουν αντικείμενα βάρους έως 25 κιλών, ενώ μένει και στον αέρα για περίπου μισή ώρα.