«DSA 2022»: H Damen παρουσίασε βελτιωμένη έκδοση της κορβέτας Sigma-9113



Στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης «DSA 2022» τα ολλανδικά ναυπηγεία Damen παρουσίασαν μια βελτιωμένη έκδοση της κορβέτας Sigma-9113 για τη Μαλαισία. 

Η Μαλαισία ενδιαφέρεται να ναυπηγήσει δύο πλοία γενικών καθηκόντων με έμφαση στις παράκτιες επιχειρήσεις και η Damen προσφέρει τη βελτιωμένη Sigma-9113 η οποία είναι προσαρμοσμένη στις επιχειρησιακές απαιτήσεις της Μαλαισίας και ομοιάζει με τις τέσσερις κορβέτες κλάσης «Diponegoro», σχεδίασης της Damen. 

Οι βελτιώσεις που προσφέρει η Damen αφορούν στην ενσωμάτωση υβριδικού συστήματος πρόωσης (πετρελαιοκινητήρες/ηλεκτροκινητήρες), εξωτερική σχεδίαση με έμφαση στη μείωση του ίχνους ραντάρ του πλοίου, προσθήκη υπόστεγου για ελικόπτερο ναυτικής συνεργασίας και βελτιωμένα συστήματα και αισθητήρες. 

Επίσης, η Damen δηλώνει ότι η σπονδυλωτή σχεδίαση της βελτιωμένης Sigma-9113 σημαίνει ότι η προτεινόμενη έκδοση μπορεί να τροποποιηθεί περισσότερο, προκειμένου να ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις της Μαλαισίας. Επίσης έχει δεσμευτεί για ναυπήγηση των πλοίων στη Μαλαισία με συμφωνία μεταφοράς τεχνογνωσίας και τεχνολογίας.