Τι φέρνει στην Αλεξανδρούπολη το Αμερικανικό «Liberty Passion»



Θα ξεφορτώσει τεθωρακισμένα και στρατιωτικό υλικό για ενίσχυση του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη-Η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δοκίμασαν τη μαχητική ετοιμότητα των ναυτικών τους για πόλεμο… υψηλής έντασης

Τον περασμένο Νοέμβριο, η δυτική Μεσόγειος ήταν το σκηνικό μιας μοναδικής στρατιωτικής άσκησης που ονομάζεται «Polaris 21». Στην άσκηση συμμετείχαν το μισό γαλλικό ναυτικό και σκάφη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία, αυτή η άσκηση προσομοίωσε μια σύγκρουση δύναμης που εκτυλίχθηκε στις θάλασσες, στον αέρα και στο διάστημα.

 «Το Polaris είναι ένα γιγάντιο εργαστήριο για τον πόλεμο του αύριο», τόνισε ο ναύαρχος Pierre Vandier, αρχηγός του γαλλικού ναυτικού, προτού προσθέσει ότι η προετοιμασία για επιχειρήσεις υψηλής έντασης ήταν πλέον «αναγκαιότητα».

Στην Αλεξανδρούπολη αναμένεται αύριο αργά το οχηματαγωγό πλοίο «Liberty Passion», με σημαία ΗΠΑ και χωρητικότητα εκτοπίσματος άνω των 20.000 τόνων. Αναμένεται να δέσει στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης το απόγευμα του Σαββάτου 19 Μαρτίου. 

Το συγκεκριμένο πλοίο θα ξεφορτώσει τεθωρακισμένα και άλλο στρατιωτικό υλικό, το οποίο στη συνέχεια, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, θα μεταφερθεί μέσω σιδηροδρομικού δικτύου στην Πολωνία ή στη Ρουμανία, ενισχύοντας τις αμερικανονατοϊκές δυνάμεις, που βρίσκονται στην ανατολική Ευρώπη.