Ουκρανία: Πύραυλοι S-300 «έριξαν» ρωσικά μαχητικά Su-35 και Su-30



Μαίνεται ανεξέλεγκτος ο πόλεμος στην Ουκρανία για έκτη συνεχόμενη μέρα, ενώ τουλάχιστον εβδομήντα ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν όταν το ρωσικό πυροβολικό βομβάρδισε βάση στην πόλη Οχτίρκα, στη βορειοανατολική περιφέρεια Σούμι, χθες Δευτέρα, ενημέρωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας, ο Ντμίτρο Ζιβίτσκι, μέσω Facebook. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας, μεταξύ των οποίων Su-35 και Su-30 καθώς η εισβολή έχει πλέον μπει στην έκτη της ημέρα.

Επίσης ένα ουκρανικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Buk κατέρριψε ένα ρωσικό ελικόπτερο, ενώ ακόμα κατάφερε να αναχαιτίσει έναν πύραυλο cruise. Όλες οι ρωσικές εναέριες απειλές φέρονται να καταρρίφθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών στις πόλεις Βασίλκιβ και Μπρόβαρι, στην περιοχή γύρω από το Κίεβο.

Από τη δική τους πλευρά, ουκρανικά αεροσκάφη προχώρησαν στην εκτόξευση πυραύλων αέρος – επιφανείας και στη ρίψη βομβών εναντίον ρωσικών αρμάτων μάχης και πεζικάριων κοντά στο Κίεβο και κοντά στην πόλη Ζιτομίρ, με την ανάπτυξη μαχητικών αεροσκαφών τύπου Su-25, τα οποία εξειδικεύονται σε αποστολές εγγύς αεροπορικής υποστήριξης.

Βόμβες ερρίφθησαν επίσης στη βόρεια περιοχή Τσερνιγκίβ και στην νότια πόλη Μπερντιάνσκ, η οποία καταλήφθηκε από τον ρωσικό στρατό. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, πάνω από 100 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από την Πέμπτη. Οι αρχές στο Κίεβο μιλούν για πάνω από 150 άμαχους νεκρούς.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Defence Of Ukraine/ onalert.gr