Στην καρδιά της Ουκρανίας οι "Ασασίνοι" του Πούτιν! Ειδική μονάδα Spetsnaz με πολιτικά ρούχα καταδιώκει Ουκρανούς ηγέτες



Δραστηριοποιούνται στην καρδιά της χώρας με πολιτικά ρούχα, πλήρως αφομοιωμένοι στον τοπικό πληθυσμό-Στόχος να βλάψουν την κορυφή στρατιωτικών, αμυντικών και πολιτικών κλιμακίων & το σαμποτάζ σε στρατηγικές εγκαταστάσεις-Υπήρξαν περιπτώσεις αμάχων που πυροβολούσαν συμπολίτες τους φοβούμενοι ότι μπορεί να είναι Spetsnaz.

Αξιωματούχοι Άμυνας από την Ευρώπη ισχυρίζονται ότι οι Ρώσοι έχουν τοποθετήσει μέσα στο κέντρο της Ουκρανίας, με έμφαση στο Κίεβο, μαχητές της ειδικής δύναμης Spetsnaz, και συγκεκριμένα την πολυθρύλητη μονάδα «Zaslon», οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην καρδιά της χώρας με πολιτικά ρούχα, πλήρως αφομοιωμένοι στον τοπικό πληθυσμό.

Είναι μια μονάδα που ορίζεται ως ο βραχίονας μυστικών αποστολών και ειδικών επιχειρήσεων της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών, που ειδικεύεται στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας σε ακραίες συνθήκες, αλλά και δραστηριοποιείται μακριά από τα ρωσικά σύνορα.

Αυτοί είναι μερικοί από τους καλύτερους μαχητές του ρωσικού στρατού, προσεκτικά επιλεγμένοι από την ανώτατη διοίκηση. Στόχος τους στον πόλεμο είναι να διεισδύσουν στην καρδιά του εδάφους του εχθρού, να αφομοιωθούν σε άμαχους πληθυσμούς προκειμένου να βλάψουν την κορυφή στρατιωτικών, αμυντικών και πολιτικών κλιμακίων και να εξαλείψουν στρατηγικές εγκαταστάσεις στη χώρα.

Τα τελευταία χρόνια, η δραστηριότητα της μονάδας έχει αποκαλυφθεί στη Συρία με τη χρήση της εναντίον των αρχηγών των ανταρτών και των τρομοκρατικών οργανώσεων που ήταν η κύρια πρόκληση του Προέδρου Άσαντ, της Χεζμπολάχ και του ρωσικού στρατού. Τα ρωσικά μαχητικά επέδειξαν εντυπωσιακά επιτεύγματα στοχεύοντας τους επικεφαλής αυτών των οργανώσεων.

Φαίνεται ότι η διείσδυση αυτών των μαχητών Spetsnaz σε μικρές ομάδες ξεκίνησε πολύ πριν από την έναρξη του πολέμου, με στόχο να συγκεντρώσουν ακριβείς πληροφορίες για συγκεκριμένο προσωπικό για να σχεδιάσουν αργότερα ειδικές επιχειρήσεις για να βλάψουν ή να περιορίσουν πρόσωπα-κλειδιά της ουκρανικής ηγεσίας.

Σύμφωνα με τους Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες στον τομέα της άμυνας, τα στοιχεία των Spetsnaz συσσωρεύονται τις τελευταίες ημέρες, καθώς περιπολούν στους δρόμους με πολιτικά ρούχα. Σε μια περίπτωση που τεκμηριώθηκε από το ουκρανικό κοινό, οι δυνάμεις Spetsnaz εντοπίστηκαν να οδηγούν ένα πολιτικό SUV και όταν οι άνθρωποι τους περικύκλωσαν, ο οδηγός πάτησε γκάζι και διέφυγε από τη σκηνή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες στον τομέα της άμυνας, δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι δολοφονίες έχουν αποφευχθεί λόγω της ποιότητας της ασφάλειας γύρω από τους ουκρανούς αρχηγούς κρατών - ή εάν το επίπεδο τεχνογνωσίας των μαχητών δεν είναι τόσο υψηλό όσο πιστευόταν προηγουμένως.

Οι Ουκρανικές Υπηρεσίες Ασφαλείας (USS) ιδρύθηκαν μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ και της KGB. Η USS είναι υπεύθυνη για τα εθνικά αντίμετρα κατασκοπείας: την προστασία της χώρας από την κατασκοπεία, την εσωτερική ανατροπή και τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.
 
Οι ειδικοί δεν αποκλείουν ότι, εκτός από τη μεταφορά όπλων και εξοπλισμού τις τελευταίες ημέρες, η Δύση έχει παραδώσει πληροφορίες που βοήθησαν τις ουκρανικές πολιτικές τάξεις με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και μελλοντικές προειδοποιήσεις. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι, πριν από δύο χρόνια, ένας ανώτερος υπάλληλος της USS κατηγορήθηκε για κατασκοπεία για τη Ρωσία, μετά την οποία έγιναν μεταρρυθμίσεις για να αποφευχθούν μελλοντικές υποτροπές.

Ένας από τους ειδικούς προειδοποίησε ότι οι πληροφορίες της αδιάκοπης προσπάθειας του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν να εξαλείψει ανώτατα κλιμάκια πολιτικού και στρατιωτικού κλιμακίου έχουν δημιουργήσει μεγάλο συναγερμό στο κοινό.

Μαζί με τη διανομή τυφεκιών στους πολίτες για την προστασία των πόλεων μόλις εισέλθουν οι ρωσικές δυνάμεις στην αστική περιοχή, υπήρξαν μερικές περιπτώσεις αμάχων που πυροβολούσαν συμπολίτες τους φοβούμενοι ότι μπορεί να είναι οι μυστικές δυνάμεις Spetsnaz. Οι ειδικοί φοβούνται ότι όσο περνά ο καιρός και οι πολίτες συνεχίζουν να παίρνουν τα όπλα, θα δημιουργείται περισσότερο χάος στους δρόμους.