Άλλα δύο Bayraktar καταστράφηκαν από τους Ρώσους – Τα ξέγραψε και ο Ζελένσκι



Οι Ρώσοι από την αρχή της ρωσοουκρανικής κρίσης είχαν τοποθετηθεί αναφορικά με τα Bayraktar, χαρακτηρίζοντάς τα «κινούμενους στόχους».

Ουκρανία: Άλλα δύο Bayraktar καταστράφηκαν από τους Ρώσους ενώ τα τουρκικά drone φαίνεται πως ξέγραψε ακόμα και ο ίδιος Ουκρανός πρόεδρος ο Ζελένσκι.

Δύο ακόμα Bayraktar κατέρριψαν τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας το βράδυ της Τρίτης, με την Ρωσία να ανακοινώνει την καταστροφή 18 συνολικά ουκρανικών drone.

Ακόμα και ο ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος είχε δηλώσει στην αρχή της εβδομάδας πως τα τουρκικά drone δεν είναι… ιδιαίτερα αποτελεσματικά στον πόλεμο με την Ρωσία.

Οι Ρώσοι από την αρχή της ρωσοουκρανικής κρίσης είχαν τοποθετηθεί αναφορικά με τα Bayraktar, χαρακτηρίζοντάς τα «κινούμενους στόχους».

Πρόκειται για την πρώτη αποστολή εναντίον ενός οργανωμένου στρατού, που αναλαμβάνουν τα τουρκικά drone.

Είναι εμφανές πως οι επιτυχίες των Bayraktar στη Λιβύη, τη Συρία, το Ιράκ και το Ναγκόρνο Καραμπάχ, αφορούσαν σε επιχειρήσεις εναντίον μεμονωμένων στόχων, χωρίς δυνατότητα αντίδρασης.

Οι αποστολές τουρκικών drone στην Ουκρανία συνεχίζονται, με τους Ρώσους να υποστηρίζουν πως έχουν καταρρίψει πάνω από 40.

Να σημειωθεί πως οι Τούρκοι έχουν ξεκινήσει μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου με Bayraktar, ενώ αρνούνται να υποβάλουν στην Ελλάδα σχέδια πτήσης για τα τουρκικά drone.


ΠΗΓΗ