Φρεγάτες: Το σόναρ των ελληνικών Belharra θα έχουν οι νέες αμερικανικές ConstellationΗ Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία για τις νέες ελληνικές φρεγάτες με τη γαλλική Naval Group για την αγορά τριών φρεγατών FDI (σ.σ. Belharra) με δυνατότητα επιλογής μίας ακόμη.

Φρεγάτες: Το σόναρ των Belharra θα έχουν οι νέες αμερικανικές Constellation – To Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ επέλεξε το CAPTAS-4 της Thales.

Το μεταβλητού βάθους σόναρ CAPTAS-4 που θα εξοπλίζει τις νέες ελληνικές φρεγάτες Belharra θα εξοπλίζει επίσης εκτός από τις ισπανικές και τις βρετανικές και τις νέες αμερικανικές φρεγάτες Constellation.

Το σόναρ της Thales επιλέχθηκε ειδικά για να εξοπλίσει τις νέες αμερικανικές φρεγάτες USS Constellation.

Η έκδοση CAPTAS-4, παρέχει την ίδια απόδοση ανίχνευσης, εξαιρετικά μεγάλης εμβέλειας, με 20% χαμηλότερο βάρος και ίχνος σχεδόν 50% μικρότερο, ενώ θεωρείται ότι είναι το καλύτερο σόναρ στην κατηγορία του.

Να θυμίσουμε ότι η αμερικανική πρόταση για τις MMSC ή αλλιώς HF2 (σ.σ. ήρθαν ως φρεγάτες όμως στην πορεία έγιναν ελαφριές φρεγάτες / κορβέτες) περιλαμβάνει σόναρ L3Harris LFATS και όχι CAPTAS-4 (σ.σ. ούτε καν CAPTAS-2) καθώς η… δουλειά θα γίνεται από… το ελικόπτερο.

Η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία για τις νέες ελληνικές φρεγάτες με τη γαλλική Naval Group για την αγορά τριών φρεγατών FDI (σ.σ. Belharra) με δυνατότητα επιλογής μίας ακόμη.

Τα πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού θα φέρουν έως και 32 πυραύλους αεράμυνας Aster-30 (σε 4 Sylver A-50 ή 3 A-50 και 1 A-70 για 8 Πύραυλος MdCN).

Έτσι το Ελληνικό Ναυτικό θα διαθέτει τρία πλοία με 32 πυραύλους αεράμυνας συν 21 πυραύλους άμυνας σημείων.