Απειλές Ρώσου αναλυτή κατά Ρουμανίας: ”Μπορεί να σας χτυπήσουμε εάν χρειαστεί”

 

”Υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρουμανία προετοιμάζεται για επίθεση στην Υπερδνειστερία, ετοιμάζεται πυραυλική επίθεση”, δήλωσε ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας Yevgeny Satanovsky.

Ο Yevgeny Satanovsky δεν είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο, καθώς βρίσκεται στην ”αυλή” του Β. Πούτιν!

Στο κανάλι του στο Telegram, ο Yevgeny Satanovsky έγραψε ότι η Ρουμανία μπορεί να χρειάζεται ακόμα τη Μολδαβία στις επόμενες γεωπολιτικές προκλήσεις κατά της Ρωσίας.

”Δεν θέλουν η Μόσχα να διατηρήσει μια τέτοια βάση στην Υπερδνειστερία.”, σημείωσε ο ειδικός.

Ο Σατανόφσκι υποστηρίζει ότι είναι άχρηστη η διαπραγμάτευση με τη Ρουμανία, αφού το Βουκουρέστι δεν θα είναι πλέον επαρκής συνομιλητής για τη Μόσχα.

Και στη συνέχει απειλεί την Ρουμανία! ”Αλλά μπορείτε να της δώσετε μια μικρή υπόδειξη χτυπώντας τη ρουμανική πετρελαιοπαραγωγική δομή με ρουκέτες και έτσι να σταματήσετε τη ρουμανική προμήθεια καυσίμων για τα ουκρανικά εθνικά τάγματα.”!

Από μια τέτοια χειρονομία, η Ρουμανία θα μπορέσει να βγάλει συμπεράσματα και δεν θα είναι πρόθυμη να «κυριαρχήσει τη Μολδαβία».

Σε συναγερμό τα ρωσικά στρατεύματα στην Υπερδνειστερία

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ρωσικές και ουκρανικές πηγές, οι ρωσικές δυνάμεις στην Υπερδνειστερία βρίσκονται σε ”κόκκινο” συναγερμό!

Η Μολδαβή πρόεδρος, Μάγια Σάντου, ανακοίνωσε μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας της χώρας, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας. Παράλληλα, εξέφρασε φόβους για εμπλοκή της Μολδαβίας στον πόλεμο.

Η πρόεδρος της Μολδαβίας προειδοποίησε ότι το κύμα των επιθέσεων στην υποστηριζόμενη από την Ρωσία αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας συνιστά μια προσπάθεια κλιμάκωσης της έντασης, κατηγορώντας ως υπαίτιες τις «ομάδες που είναι υπέρ του πολέμου» εντός του εδάφους της.

Μάγια Σάντου δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να έχει συνομιλίες για τα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, αφότου στοχοποιήθηκε μια στρατιωτική μονάδα, εκρήξεις κατέστρεψαν το αρχηγείο κρατικής ασφάλειας της Υπερδνειστερίας και δύο εκρήξεις κατέστρεψαν κεραίες ραδιοφώνου από τη σοβιετική εποχή, μέσω των οποίων εκπέμπει ρωσικός σταθμός.

Παράλληλα, η Μολδαβή πρόεδρος απηύθυνε έκκληση για «ηρεμία» και ανακοίνωσε μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας της χώρας της που συνορεύει με την Ουκρανία.

«Καλούμε τους συμπολίτες μας να παραμείνουν ήρεμοι και να αισθάνονται ασφαλείς» τόνισε ανακοινώνοντας την ενίσχυση των ελέγχων στις μεταφορές και των περιπολιών στα σύνορα.