Η Τουρκία πρόδωσε το ΝΑΤΟ – Αδιανόητη δήλωση Τσαβούσογλου για χώρες της ΣυμμαχίαςΟ υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Τετάρτη χώρες του ΝΑΤΟ ότι επιθυμούν έναν πόλεμο διαρκείας στην Ουκρανία, ώστε «να αποδυναμωθεί» η Μόσχα.
 
«Υπάρχουν χώρες στους κόλπους του ΝΑΤΟ που επιθυμούν να συνεχιστεί ο πόλεμος», είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

«Ο στόχος τους είναι να αποδυναμωθεί η Ρωσία», πρόσθεσε.

Ακόμα και ο πιο ανόητος ή αφελής αντιλαμβάνεται ότι η παραπάνω δήλωση Τσαβούσογλου ισούται με προδοσία της Συμμαχίας.

Είναι απαράδεκτο υπουργός Εξωτερικών υποτιθέμενης χώρας μέλους του ΝΑΤΟ να υπονομεύει ευθέως τη Συμμαχία του προς όφελος του αντιπάλου.

Ποιες χώρες υπονοεί ο ισλαμιστής υπουργός Εξωτερικών; Μήπως τις Ηνωμένες Πολιτείες;

Τα τουρκογερμανικά παιχνίδια με τη Ρωσία είναι γνωστά και τα τουρκογερμανικά συμφέροντα οπωσδήποτε πλήττονται από τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι ρωσοουκρανικές διαπραγματεύσεις, που φιλοξενήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη Μαρτίου και επρόκειτο να συνεχιστούν μέσω βιντεοκλήσεων, φαίνεται ότι βρίσκονται σε νεκρό σημείο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε νωρίτερα ότι οι Ουκρανοί «υπαναχωρούν» διαρκώς από τα σημεία στα οποία είχε επιτευχθεί συμφωνία.

Η Τουρκία έχει φιλοξενήσει δύο φορές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, την πρώτη στις 10 Μαρτίου, σε υπουργικό επίπεδο, στην Αττάλεια και τη δεύτερη στις 29 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.