Οι ΗΠΑ μέσω Ελλάδας επιχειρούν να κλείσουν το Αιγαίο στους Ρώσους-Το θέμα θα τεθεί στον Κ.Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο



Η Μόσχα στοχοποιεί με πυραύλους Σούδα-Αλεξανδρούπολη-Κίνδυνος μετά την απαγόρευση πτήσεων της Άγκυρας στην Μόσχα-Οι δηλώσεις Ζαχάροβα για Ελλάδα προάγγελος εξελίξεων

Σύμφωνα με τον ειδικό αμυντικό αναλυτή Kyle Anzalone και το AntiWar.com, “οι ΗΠΑ επιδιώκουν σαφή κυριαρχία στη Μεσόγειο Θάλασσα έναντι της Ρωσίας"( δια μέσω Ελλάδος φυσικά), κάτι που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και πιθανή σύγκρουση το επόμενο απροσδιόριστο διάστημα.

Το θέμα αυτό θα είναι σίγουρα στην ατζέντα των συζητήσεων μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη και του αμερικανικού ΥΠΕΞ, κατά την επίσκεψη του πρώτου στον Λευκό Οίκο. Οι ΗΠΑ θέλουν να "κλειδώσουν" το Αιγαίο για πάρτι τους και να περικυκλώσουν την Ρωσία, ενώ την ίδια στιγμή προετοιμάζουν αερομεταφερόμενες ταξιαρχίες σε Σκόπια, Βουλγαρία και Ρουμανία. 

Το ΝΑΤΟ και η Ρωσία έχουν αναπτύξει τις στρατιωτικές δυνάμεις τους στην περιοχή σε πρωτόγνωρο επίπεδο.

Περισσότερο επικίνδυνα έχουν γίνει τα πράγματα δυτικά της Κρήτης ανάμεσα σε ρωσικά καταδρομικά, Φρεγάτες και υποβρύχια, σε σχέση με το αμερικανικό και ιταλικό αεροπλανοφόρα μαζί με άλλα πολεμικά, αφού γνωστό ιταλικό ΜΜΕ, αναφέρει περί “ ρωσικής προσπάθειας να εμποδιστεί η πρόσβαση στο Αιγαίο ή την Ανατολική Μεσόγειο των πλοίων του ΝΑΤΟ”, όσο και αν αυτό ακούγεται εξωφρενικό.

Η ρωσική απάντηση με πυραυλική στοχοποίηση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα
Οι απειλές από ρωσικής πλευράς για τα σχέδια του ΝΑΤΟ να περικυκλώσει τον Εύξεινο Πόντο και την Κριμαία μέσω Αλεξανδρούπολης, Βουλγαρίας, Ρουμανίας αλλά και Τουρκίας, είναι πραγματικά σοβαρές και θεωρούμε ότι οι δηλώσεις της Ζαχάροβα για την χώρα μας, ήταν προάγγελος δυσεμενών εξελίξων το επόμενο διάστημα.

Πληροφορίες φέρουν “συστοιχίες ρωσικών υπερηχητικών πυραύλων "Onyx" έχουν στοχοποιήσει  χερσαίους στόχους σε Βαλκάνια (συμπεριλαμβανομένης Τουρκίας-Στενά του Βοσπόρου και Ελλάδος-Αλεξανδρούπολη).

Εξοπλισμένο με κεφαλή βάρους 300 κιλών, ο πύραυλος μπορεί να καταστρέψει οποιονδήποτε επίγειο στόχο ή συγκέντρωση εχθρικών δυνάμεων με εύρος στόχου άνω των 600 χιλιομέτρων.Αυτό το καθιστά πολύ επικίνδυνο για τους αντιπάλους της Ρωσίας”, αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ.

«Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από υποβρύχια, πλοία επιφανείας, αεροσκάφη και χερσαία παράκτια πυραυλικά συστήματα. Δηλαδή, μπορούμε να πούμε ότι ο πύραυλος είναι ενιαίος ως προς τους φορείς και καθολικός από την άποψη των στόχων »,  δήλωσε πριν μερικούς μήνες, ο γενικός διευθυντής και σχεδιαστής του στρατιωτικού -βιομηχανικού συγκροτήματος NPO Mashinostroyenia »Alexander Leonov.

«Αν η Συμμαχία φοβόταν μόνο τα ρωσικά πολεμικά πλοία, τώρα θα σκεφτεί διπλά αφού οι πύραυλοι Onyx μπορούν να χτυπήσουν αποτελεσματικά χερσαίους στόχους, σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Γεωργία και Τουρκία ( μαζί με την Ελλάδα).

Όλες αυτές οι χώρες τώρα βρίσκονται κάτω από το δραστικό βεληνεκές των ρωσικών πυραύλων κρουζ "Onyx" και αυτό ισχύει μόνο για την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, για να μην αναφέρουμε άλλα μέρη του πλανήτη ", είχε σημειώσει  ο Ρώσος ειδικός.

Ουσιαστικά τα Στενά του Βοσπόρου και η περιοχή της Αλεξανδρούπολης, έχουν ήδη τεθεί στο στόχαστρο των ρωσικών  πυραύλων αυτού του τύπου, και αυτό αποτελεί τυπική ρωσική αντίδραση, ειδικά για την αμερικανική βάση στον Έβρο.

Το αντίστροφο όμως θα μπορούσε να ισχύει και από την Αλεξανδρούπολη βέβαια, αφού ένας αμερικανικός πύραυλος δεν θα χρειαζόταν μεγάλο χρονικό διάστημα για να πλήξει τον ρωσικό στόλο του Εύξεινου Πόντου σε περίπτωση κρίσης.