”Ψυχρολουσία” από ΝΑΤΟ: ”Η Τουρκία προστατεύει τον συμμαχικό εναέριο χώρο”! – ”Τσιμουδιά” για τις καθημερινές παραβιάσεις στο Αιγαίο



Σε νέα ”ψυχρολουσία” προχώρησε το ΝΑΤΟ κατά της Ελλάδας, καθώς αποθέωσε την Τουρκική ΠΑ! Μία Τουρκική ΠΑ η οποία καθημερινά παραβιάζει τον Εθνικό μας Εναέριο Χώρο.

Μετά την εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974, η Τουρκία άρχισε σταδιακά να αµφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώµατα της Ελλάδας και να ασκεί µια προκλητικά επιθετική πολιτική.

Στόχος ήταν η µεταβολή του υφιστάµενου status quo στο Αιγαίο, τόσο στη θάλασσα όσο και στον αέρα, παρά το γεγονός ότι αυτό είναι σαφώς καθορισµένο από τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο. Η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο όχι µόνο δεν µετριάστηκε, αλλά αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια.

Η πολιτική της Τουρκίας πλέον είναι να δείξει ότι ουσιαστικά είναι στο “σπίτι” της και ειδικά με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο να καταγράψει ότι υπάρχει ζήτημα στο Αιγαίο. Εξαιρετικής σημασίας είναι το σύμπλεγμα των νησιών του Καστελόριζου, το οποίο αποτελεί το συνδετικό κρίκο της ελληνικής ΑΟΖ με αυτής της Κύπρου.

Τι ανέφερε ο λογαριασμός ”NATO JFC Naples”

Στην ανάρτηση αναφέρθηκε ότι η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ στην προστασία του εναέριου χώρου! Επίσης, στο μήνυμα που δημοσιεύτηκε στα αγγλικά, αντί για «Τurkey» έγραφε «Τurkiye».

Aναλυτικά τι αναφέρει το μήνυμα:

”Η Turkiye 🇹🇷 είναι ένας σύμμαχος που συμβάλλει στην προστασία του συμμαχικού εναέριου χώρου. Το ΝΑΤΟ διασφαλίζει την ακεραιότητα και την ασφάλεια του εναέριου χώρου του.”

Η χρήση του «Turkiye» αντί του «Turkey» στο μήνυμα που δημοσιεύτηκε στα αγγλικά τράβηξε την προσοχή.

Η Τουρκική Προεδρία είχε εκδώσει εγκύκλιο για την αλλαγή της αγγλικής ονομασίας της Τουρκίας στη διεθνή σκηνή σε ”Turkiye”. Ζητήθηκε η χρήση “Turkiye” αντί φράσεων όπως ”Turkey”, σε κάθε είδους δραστηριότητα και αλληλογραφία, συμπεριλαμβανομένων των επίσημων σχέσεων με άλλα κράτη και διεθνείς θεσμούς και οργανισμούς!


ΠΗΓΗ:directus.gr