Άσβεστη η μνήμη των τεσσάρων στρατιωτικών που έπεσαν στο Σαραντάπορο



Στην περιοχή του Σαραντάπορου Ελασσόνας βρέθηκε ο Θανάσης Παιδής, όπου τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο για τα αδικοχαμένα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έπεσαν στις 19 Απριλίου 2017 κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στο μοιραίο δυστύχημα με το ελικόπτερο «Χιούι».
Πέρασαν πέντε χρόνια από την απώλεια του Υποστράτηγου (ΤΘ) Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή, ενώ κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει πως από θαύμα σώθηκε η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του μνημείου που έχει δημιουργηθεί ώστε να θυμίζει την θυσία τους χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Ελασσόνας Χαρίτων και ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης, Πλαταμώνος Γεώργιος, ενώ παρέστησαν ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδη, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής και οι συγγενείς των πεσόντων στρατιωτικών.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής:
«Τιμήσαμε την άσβεστη θυσία των τεσσάρων πεσόντων στρατιωτικών που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα με την πτώση του ελικοπτέρου πριν από πέντε έτη.

Όσα χρόνια και να περάσουν η παρουσία τους στη μνήμη μας και στις καρδιές μας θα παραμένει ανεξίτηλη καθώς “έφυγαν” κατά την εκτέλεση του καθήκοντος που τους εμπιστεύτηκε η Πατρίδα.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν τέσσερα άξια στελέχη με τον κάθε έναν εξ αυτών να αποτελούν παράδειγμα προσφοράς στον πλέον κρίσιμο χώρο για την Εθνική Ανεξαρτησία και Αξιοπρέπεια.
Παράλληλα, στεκόμαστε με απόλυτο σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών που οι τέσσερις Αξιωματικοί άφησαν πίσω, καθώς η πληγή παραμένει ανοιχτή και η απώλειά τους είναι αναντικατάστατη.

Εμείς θα είμαστε πάντα κοντά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που προασπίζονται από την πρώτη γραμμή την ελευθερία της Πατρίδας, ενώ δηλώνουμε πως η θυσία των τεσσάρων άξιων στρατιωτικών δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ καθώς θα αποτελεί μέρος της συλλογικής εθνικής μνήμης… Αθάνατοι!» υπογράμμισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

Παιδής Αθανάσιος 
πρ. Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πολιτισμού 
Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας