Καταρρίφθηκε μεταγωγικό αεροπλάνο κοντά στην Οδησσό: Ήταν ουκρανικό ή τουρκικό;



Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι κατέρριψε ένα ουκρανικό μεταγωγικό αεροπλάνο κοντά στην πόλη της Οδησσού, αλλά «εκεί πετούσαν μόνο τουρκικά αεροπλάνα», σύμφωνα με δημοσιογράφο.

Ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το Σάββατο ότι ένα ουκρανικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα, ωστόσο δεν υπήρχαν ουκρανικά μεταγωγικά αεροσκάφη που πετούσαν στην υποδεικνυόμενη περιοχή, παρά μόνο τουρκικά, σύμφωνα με τον επικεφαλής ανταποκριτή εξωτερικών υποθέσεων της εφημερίδας Wall Street.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλέστηκε τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας, στρατηγό Ιγκόρ Κονασένκοφ ο οποίος δήλωσε:

«Οι ρωσικές δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν ένα ουκρανικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος κοντά στην Οδησσό, το οποίο παρέδιδε μεγάλο φορτίο όπλων, το οποίο προμήθευαν στην Ουκρανία οι δυτικές χώρες».

Ο Γιάροσλαβ Τροφίμοφ της Wall Street Journal σχολίασε αμέσως μετά στο Twitter:

«Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι κατέρριψε ένα ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος που μετέφερε όπλα “στην περιοχή της Οδησσού”. Όμως δεν υπάρχουν ουκρανικά μεταγωγικά αεροπλάνα που πετούν εκεί, αλλά υπήρχαν κάποια που πετούσαν από την Τουρκία προς την Πολωνία».

Μέχρι στιγμής δεν τέθηκαν σχετικά ερωτήματα από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και το ρεπορτάζ του TASS πέρασε απαρατήρητο, ενώ ομοίως δεν υπήρξαν σχόλια ούτε από Τούρκους αξιωματούχους σχετικά με τους ισχυρισμούς του Τροφίμοφ για τα τουρκικά μεταγωγικά αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από τον ουκρανικό εναέριο χώρο.

ΠΗΓΗ: kurdishvoice.gr-infognomonpolitics.gr