ΓΕΣ: Επικαιροποιήθηκαν τα μέτρα κατά Covid19 - Τι θα ισχύει



Σύμφωνα με το παρακάτω έγγραφο του ΓΕΣ, που δημοσιοποίησε η ΠΟΕΣ, με θέμα Μέριμνα για το Προσωπικό (Μέτρα Προστασίας Κατά της Μετάδοσης του COVID-19):

1. Σας γνωρίζουμε ότι επικαιροποιήθηκαν τα έκτακτα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας κατά της μετάδοσης του COVID-19, όπως αναγράφονται στο «Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας» (https://covid19.gov.gr).

2. Κατόπιν των ανωτέρω, καθορίζονται κατά αρμοδιότητα τα παρακάτω μέτρα:

α. Όσοι ενήλικοι έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον 9 μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι, εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση.

β. Η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης, διαρκεί μέχρι 180 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο με rapid ή PCR.

γ. Το πιστοποιητικό πλήρους κάλυψης - ανάρρωσης και εμβολιασμού, όσων έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου των 2 δόσεων και κατόπιν νοσούν από κορωνοϊό, έχει ισχύ 180 ημερών από τον πρώτο θετικό έλεγχο.

δ. Η ισχύς του πιστοποιητικού επαναμόλυνσης, για το προσωπικό που είναι εμβολιασμένο με τις 2 δόσεις του εμβολίου και επαναμολύνεται από κορωνοϊό δεύτερη φορά εντός του χρονικού διαστήματος ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού, διαρκεί 180 ημέρες.

ε. Εφόσον πραγματοποιηθεί επαναληπτικός εργαστηριακός έλεγχος με τη μέθοδο PCR σε μη εμβολιασμένο προσωπικό, μετά τις 180 ημέρες ισχύος του πιστοποιητικού συν μία ημέρα και είναι θετικός, δεν εκδίδεται εκ νέου πιστοποιητικό νόσησης.

3. Λοιπά μέτρα που καθορίστηκαν με τα (β) και (γ) σχετικά, παραμένουν σε ισχύ.