Τουρκία: Θα φτιάξουμε τουρκικό F-35



Η Τουρκία σχεδιάζει να βασιστεί στις δικές της πλάτες

Τουρκία: Σχέδια για την κατασκευή αεροσκάφους F-35 από την ίδια τη γειτονική μας χώρα, φαίνεται ότι καταστρώνονται το τελευταίο διάστημα.

Ο Τεμέλ Κοτίλ, γενικός διευθυντής της TUSAŞ (σ.σ. ανώνυμη εταιρία Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας), προέβη σε ενδιαφέρουσες δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, στο περιθώριο των εγκαινίων ενός συνεδρίου που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Ενεργειακών Τεχνολογιών του Τεχνικού Πανεπιστημίου Γκεμπζέ, αναφέρθηκε στα έργα της εταιρείας.

Αφού ενημέρωσε ότι αρχικά το αεροσκάφος θα πετάξει με τον κινητήρα που θα έρθει από τις ΗΠΑ, ο Κοτίλ σημείωσε ότι η Τουρκία θα έχει δικό της κινητήρα πριν από το 2030.

«Το 2030 ελπίζουμε ότι θα παραδώσουμε ένα αεροσκάφος F-35 στην Πολεμική μας Αεροπορία και σε φιλικές χώρες. Είναι ένας καλός κινητήρας και ένα σπουδαίο αεροσκάφος», ήταν τα λόγια του.

Από την πλευρά του, ο Μαχμούτ Ακσίτ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, είπε ότι στο Ινστιτούτο έχουν επιφορτιστεί με την ανάπτυξη των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και των κινητήρων των αεροσκαφών που χρειάζεται η χώρα.

«Όταν δίνεται ένα έργο είναι απαραίτητο να προχωράμε, εξετάζοντας όλες τις πλευρές του θέματος», τόνισε και ανέλυσε το έργο λεπτομερώς.

Έπειτα προσέθεσε: «Δημιουργήσαμε μια σοβαρή ομάδα μηχανικών. Το πιο σημαντικό μέρος είναι το ανθρώπινο δυναμικό. Δηλαδή, το ανθρώπινο δυναμικό που συνοδεύεται από εξειδικευμένο εξοπλισμό. Το καθήκον μας ως εργαζόμενοι στη βιομηχανία, δεν είναι η εκπαίδευση. Η εκπαίδευση πρέπει να είναι στο πανεπιστήμιο».