Βαριές οι απώλειες της Ρωσίας στην Ουκρανία – Έχει χάσει το 1/4 της δύναμης εισβολής



Η Ρωσία έχει χάσει το ένα τέταρτο των μάχιμων δυνάμεών της που είχαν αναπτυχθεί στην Ουκρανία από την αρχή της εισβολής, σύμφωνα με την υπηρεσία Αμυντικών Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου.
 
Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες πληροφοριών, η Ρωσία διέθεσε περισσότερες από 120 τάγματα, περίπου το 65% της συνολικής της δύναμης χερσαίων επιχειρήσεων.

Οι απώλειες μεταξύ των επίλεκτων μονάδων της Ρωσίας, όπως οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις VDV, είναι πιθανό να έχουν υποστεί μεγαλύτερες απώλειες και «πιθανώς θα χρειαστούν χρόνια» για να αναπληρωθούν αυτές οι δυνάμεις.

Η καθημερινή ενημέρωση από την Υπηρεσία Αμυντικών Πληροφοριών δείχνει πώς οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αποδυναμώσει δραματικά το ρωσικό προσωπικό, μειώνοντας τις μάχιμες δυνάμεις τους.

Η ενημέρωση αναφέρει: «Στην αρχή της σύγκρουσης, η Ρωσία ανέπτυξε πάνω από 120 τάγματα, περίπου το 65% της συνολικής της δύναμης χερσαίας μάχης.

»Είναι πιθανό ότι περισσότερες από το ένα τέταρτο αυτών των μονάδων να έχουν πλέον καταστεί αναποτελεσματικές.

»Ορισμένες από τις πιο επίλεκτες μονάδες της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των αερομεταφερόμενων δυνάμεων VDV, έχουν υποστεί τα υψηλότερα επίπεδα φθοράς.

»Μάλλον θα χρειαστούν χρόνια για να ανασυγκροτήσει η Ρωσία αυτές τις δυνάμεις».

Η είδηση ​​έρχεται εν μέσω αποκαλύψεων ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πιστεύεται ότι έχει αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του πολέμου στην Ουκρανία και διατυπώνει «απίθανες απαιτήσεις» καθώς οι δυνάμεις του συνεχίζουν να επιτίθενται στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς.