Tεράστια κρίση – Ρήξη Ρωσίας-Ισραήλ: «Ισραηλινοί μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό του τάγματος Αζόφ»



Αφού δήλωσε ότι το Ισραήλ υποστηρίζει τους νεοναζί στην Ουκρανία, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, αποκάλυψε σήμερα ότι υπάρχουν «ισραηλινοί μισθοφόροι» που πολεμούν στην Ουκρανία στο πλευρό των εξτρεμιστών εθνικιστών.

Η Ζαχάροβα, σε συνέντευξή της στο πρακτορείο Sputnik, πρόσθεσε ότι υπάρχουν Ισραηλινοί μισθοφόροι που πολεμούν στο πλευρό «των υπερεθνικιστικών ταγμάτων στην τρομοκρατική οργάνωση Azov στην Ουκρανία».

Η Ρωσίδα εκπρόσωπος είπε ότι στους Ισραηλινούς πολιτικούς «που ενισχύουν την εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης κατά της Ρωσίας, δεν θα αρέσει αυτό που θα τους πω, αλλά θα το φροντίσουν σύντομα», προσθέτοντας: «Υπάρχουν Ισραηλινοί μισθοφόροι που πολεμούν στο πλευρό των μαχητών της τρομοκρατικής οργάνωσης Αζόφ».

Σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα, υπάρχουν γεγονότα και βίντεο που το επιβεβαιώνουν.

Μυστικά έγγραφα που διέρρευσαν και δημοσιεύθηκαν από τη ρωσική εφημερίδα Rebar είχαν αποκαλύψει μια λίστα μισθοφόρων που πολεμούσαν στη λεγόμενη «Διεθνή Λεγεώνα» στην Ουκρανία, η οποία περιελάμβανε 45 εθνικότητες, κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τη Γαλλία και το Ισραήλ, συν άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Λέγοντας πως Ισραηλινοί πολεμούν στο πλευρό του τάγματος Αζόφ, η Μόσχα συνεχίζει να τροφοδοτεί μια πολεμική που προκάλεσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος δήλωσε την Κυριακή πως ο Αδόλφος Χίτλερ είχε «εβραϊκό αίμα».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την οργή του Ισραήλ, που τις χαρακτήρισε «σκανδαλώδεις, ασυγχώρητες» και «φρικτό ιστορικό λάθος». Χθες βράδυ το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών έριξε λάδι στη φωτιά, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι «υποστηρίζει το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου».