Τι κρύβει η παραβίαση των Τούρκων και γιατί πήγαν 2,5 μίλια από την ΑλεξανδρούποληΑυτό είναι το βασικότερο πρόβλημα των Αμερικανών και ΔΕΝ θα το συγχωρήσουν ποτέ στον Ερντογάν.

Τουρκία: Τι κρύβει η παραβίαση των Τούρκων και γιατί πήγαν 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη με κίνδυνο να… κακοκαρδίσουν τους Αμερικανούς;

Οι Τούρκοι είναι στην απ’έξω. Μέσα στο ΝΑΤΟ μεν αλλά όχι πλέον τα αγαπημένα παιδιά των Αμερικανών. Στην Άγκυρα το ήξεραν ότι θα γινόταν αυτό από την στιγμή που αποφάσιζαν να το παίξουν σε δύο (σ.σ. και τρία) ταμπλό. Όμως χρειάζονται το ΝΑΤΟ.

Χρειάζονται τα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ αλλά και νατοϊκή τεχνολογία γενικότερα.

Οι Αμερικανοί ξέρουν πως ότι δοθεί στους Τούρκους από τεχνολογία, την επόμενη στιγμή θα βρίσκεται στα χέρια των Κινέζων. Έτσι δεν δίνουν.

Οι ΗΠΑ πέταξαν εκτός προγράμματος των F-35 τους Τούρκους, επειδή δεν τους έχουν εμπιστοσύνη. Ούτε καν στο 5G της Τουρκίας δεν έχουν εμπιστοσύνη, το οποίο και στηρίζεται στην κινεζική Huawei.

Εδώ ούτε τους Patriot δεν τους έδωσαν για να μην την… πατήσουν όπως οι Ισραηλινοί.

Τι είχαν πάθει οι Ισραηλινοι; Έδωσαν drone στην Τουρκία και οι Τούρκοι έφτιαξαν από την ισραηλινή τεχνογνωσία τα Bayraktar.

Όμως οι Τούρκοι δεν μπορούν να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια και να βλέπουν την Ελλάδα να εξελίσσεται σε σημαντικό παράγοντα για το ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Η Αθήνα πήρε Rafale, Belharra (σ.σ. από τους Γάλλους μεν αλλά σίγουρα σε συνεννόηση και με τους Αμερικάνους), αναβάθμιζει τα F-16 σε Viper και σύντομα θα διαθέτει και F-35.

Aυτό είναι το ένα κομμάτι του προβλήματος για τους Τούρκους που έχουν μείνει χωρίς μαχητικά νέα γενιάς.

Τουρκία: Τι κρύβει η παραβίαση των Τούρκων και γιατί πήγαν 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη
Το δεύτερο σκέλος του προβλήματος έχει να κάνει με την γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας.

Στην Αλεξανδρούπολη η Ελλάδα κατασκευάζει σταθμό LNG ο οποίος θα αποτελέσει hub για τις ανάγκες των Βαλκανίων σε φυσικο αέριο.

Θα άφηνε λέτε η Τουρκία την Ελλάδα να παίξει μπάλα μόνη της σε αυτό το επίπεδο χωρίς να… δηλώσει την παρουσία της;

Με την… επίδειξη σημαίας που έκαναν τα τουρκικά μαχητικά 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη και τις κρίσιμες για το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς εγκαταστάσεις της περιοχής, οι Τούρκοι δήλωσαν το παρόν.

Φυσικά και δεν ίδρωσε το αυτί των Αμερικανών για τις συγκεκριμένες παραβιάσεις.

Ιδρώνει όμως το… αυτί τους για το βέτο των Τούρκων στην ένταξη στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Αυτό είναι το βασικότερο πρόβλημα των Αμερικανών και ΔΕΝ θα το συγχωρήσουν ποτέ στον Ερντογάν.

Τώρα δεν θα ανοίξει μύτη. Βλέπετε μαίνεται η ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Όμως, σε δεύτερο χρόνο, οι ΗΠΑ θα θυμούνται το… χουνέρι του Σουλτάνου.