ΓΕΣ: Η Astronautics ενημέρωσε Επιτελείς για το σύστημα αυτοματοποιημένης τάξης και κατεύθυνσης NAPOSΗ ισραηλινή Astronautics ενημέρωσε επιτελείς του ΓΕΣ για το σύστημα πλοήγησης και τάξης NAPOS, ήδη το αξιολογεί ο ΕΣ για τα M-109

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, χθες , πραγματοποιήθηκε συνάντηση επιτελών του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) με εκπροσώπους της εταιρείας ισραηλινής Astronautics, στο πλαίσιο ενημέρωσης επί του συστήματος αυτοματοποιημένης τάξης και κατεύθυνσης NAPOS (Navigation and Pointing System). 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το σύστημα αυτό απασχολεί τους επιτελείς του ΓΕΣ. Πρόκειται για ένα σύστημα που το Ελληνικό Πυροβολικό αξιολογεί τουλάχιστον από τον Μάιο του 2021 (την εξέλιξη είχαμε καταγράψει στο άρθρο: «Αποκλειστικό: Το Πυροβολικό Μάχης αξιολογεί νέα συστήματα»). 

Το NAPOS είναι ένα σύστημα επιτάχυνσης της τάξης των πυροβόλων, βελτίωσης της ταχύτητας και της ακρίβειας των βολών. Εκτός των αυτοκινούμενων πυροβόλων των NAPOS μπορεί να εφοδιάσει και ρυμουλκούμενα, πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών και όλμους.

Νεότερη Παλαιότερη