Φίλης: Πολύ σημαντική η δημόσια δήλωση Μητσοτάκη ότι η Ελλάδα θα απαντήσει με ωμό τρόπο'Σωστή η κίνηση για τα F-35''

Ο καθηγητής γεωπολιτικής στην σχολή εθνικής άμυνας, Γιώργος Φίλης μιλάει στo Real FM και στην εκπομπή των Γ. Χουδαλάκη – Γ. Μιχελάκη – Ιωσ. Καλαμαράκη για τα σημαντικότερα σημεία, από αυτά που έχουν διαρρεύσει, της τοποθέτησης του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. 

Ο καθηγητής μιλάει για την δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού, που συγκεκριμένα τόνισε ότι οποιαδήποτε παραβίαση θα απαντηθεί άμεσα και με ωμό τρόπο. 

Συγκεκριμένα ο καθηγητής αναφέρει: Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο τέλος στις νεοφιλελεύθερες φαντασιώσεις αυταρχικών ηγετών και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γενικά για το διεθνές σύστημα και λέγαμε ότι θα αλλάξει ο κόσμος μετά την Ουκρανία. 

Δηλαδή φεύγουμε από την παγκοσμιοποίηση έτσι όπως τη γνωρίζαμε και θα πάμε σε ποιο εθνοκεντρικές καταστάσεις.  Το δεύτερο που τόνισε είναι ότι η οποιαδήποτε παραβίαση θα αντιμετωπιστεί άμεσα με ωμό τρόπο. Εγώ νομίζω ότι αν είναι αυτό το πιο σημαντικό από όλα.  Χρειαζόμαστε τελικά τα F-35; Ο καθηγητής αναφέρει χαρακτηριστικά. Η Ελευθερία είναι πολύ ακριβό αγαθό και ειδικά όταν έχεις Τούρκους δίπλα σου, αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεύτερον πήρε μειοψηφικό πακέτο στην ΕΑΒ η Lockheed Martin. 
 
Άρα αυτό σημαίνει επειδή το F-35 πάει να γίνει το F-16 του εικοστού πρώτου αιώνα, δηλαδή οι περισσότερες αεροπορίες του ΝΑΤΟ θα έχουν F-35 αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει κατασκευαστικό έργο και στην χώρα μας.

Όπως σήμερα με την συντήρηση F-16 και των C-130. 

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Μια σταλιά ιστορία και επικαιρότητα