Οι αμερικανοί ”αποθεώνουν” την Τουρκία! – ”Τα Bayraktar άλλαξαν τις συγκρούσεις”! – Νέο σοκ από τις ΗΠΑ μετά τα F-16



Για άλλη μία φορά οι Αμερικανοί ”αποθεώνουν” την Τουρκία, ”ξεπλένοντας” ταυτόχρονα τις προκλήσεις της Άγκυρας πάνω από τα νησιά του Αιγαίου!

Το διάσημο αμερικανικό περιοδικό New Yorker μίλησε για τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2. Στο άρθρο με τίτλο «The Turkish UAV That Changed the Nature of War» του Stephen Witt, ”σημειώθηκε η ”επιτυχία” του Bayraktar TB2 σε πολλές περιοχές από τη Βόρεια Αφρική έως τον Καύκασο.”

Σύμφωνα με το αμερικανικό ΜΜΕ: ”Το Bayraktar TB2 SİHA, που αναπτύχθηκε από την Baykar Makine, έχει αποδείξει την επιχειρησιακή του επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα Bayraktar TB2, που βρίσκονται συχνά στην ημερήσια διάταξη στον παγκόσμιο Τύπο, αλλάζουν την πορεία των πολέμων και των επιχειρήσεων στη Λιβύη, τη Συρία, το Καραμπάχ και τέλος την Ουκρανία.”

Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε από τον Stephen Witt, αναφέρθηκε ότι το Bayraktar TB2 έχει πωληθεί σε τουλάχιστον 13 χώρες από τον Απρίλιο του 2016.

Δηλώνοντας ότι τα Bayraktar TB2 ”παρέχουν ικανότητα αεροπορικής επίθεσης ακριβείας στις αγορές, ο Witt υπενθύμισε ότι τα τουρκικά SİHA αντέστρεψαν την πορεία αρκετών πολέμων.”

Ο Witt έγραψε ότι τα Bayraktar TB2 έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στον πόλεμο Αζερμπαϊτζάν-Αρμενία.

“Οι στρατιωτικοί αναλυτές είχαν προηγουμένως υποθέσει ότι τα αργά, χαμηλής πτήσης drones δεν θα ήταν πολύ χρήσιμα σε συμβατικούς πολέμους, αλλά το TB2 απενεργοποιεί τα αντιαεροπορικά συστήματα που έχουν σχεδιαστεί για να το καταστρέψουν. Ο Rich Outzen, πρώην ειδικός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Τουρκία, είπε: “Έτσι γίνονται οι πόλεμοι αυτή τη στιγμή. Κατέστησε δυνατή μια πολύ σημαντική επιχειρησιακή επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε. Μάλλον συμβαίνει κάθε τριάντα ή σαράντα χρόνια.”

Όλα αυτά, την στιγμή που η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τους επικεφαλής του αμερικανικού Κογκρέσου να εγκρίνουν την πώληση προηγμένων οπλικών συστημάτων και άλλου εξοπλισμού για τον στόλο μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Τουρκίας, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, που επικαλείται η Wall Street Journal, προετοιμάζοντας, έτσι, το έδαφος για μια επικείμενη πρόταση περί πώλησης επιπρόσθετων αεροσκαφών στην Άγκυρα, η οποία επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον.

Δεν είναι πλέον ευχάριστα τα νέα από τις ΗΠΑ. Κάποιοι να ”ξυπνήσουν” στην Αθήνα πριν είναι αργά!

Το δημοσίευμα:


ΠΗΓΗ:directus.gr