Ελληνοτουρκικά: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι – Φτάσαμε 120 χλμ από την Αθήνα – Ψάχνουν υποβρύχια;



«Τα P-72 είναι επίσης κρίσιμα για ανθυποβρυχιακό πόλεμο», τονίζει τουρκικό αμυντικό σάιτ.

Ελληνοτουρκικά: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι καθώς εφτασαν 120 χλμ από την Αθήνα με τα ιπτάμενα ραντάρ τους.

Το τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής περιπολίας «P-72 των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων πέταξε 120 χιλιόμετρα από την Αθήνα, την πρωτεύουσα της Ελλάδας. Τα P-72 είναι επίσης κρίσιμα για ανθυποβρυχιακό πόλεμο», τονίζει το τουρκικό αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com.

«Το P-72 Marine Patrol Aircraft (DKU), που προμηθεύτηκε (σ.σ. η Τουρκία) στο πλαίσιο του έργου MELTEM-III που ξεκίνησε από την Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB), χρησιμοποιείται ενεργά από το Τουρκικό Ναυτικό. Το P-72 DKU, το πρώτο εκ των οποίων τέθηκε σε λειτουργία στα τέλη του 2020, προσέγγισε την ελληνική πρωτεύουσα Αθήνα σε απόσταση 120-130 χιλιομέτρων κατά την τελευταία του πτήση σήμερα», υπογραμμίζουν οι Τούρκοι.


Μετά την πτήση, «η οποία πραγματοποιήθηκε στον διεθνή εναέριο χώρο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», λένε οι Τούρκοι, τα αεροσκάφη P-72 DKU και C-72 Utility του Τουρκικού Ναυτικού επέστρεψαν στις βάσεις τους.

Μεταξύ των σημαντικότερων δυνατοτήτων των P-72 του Τουρκικού Ναυτικού είναι ο ανθυποβρυχιακός πόλεμος (DSH).

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερα P-72 DKU στο απόθεμα του Τουρκικού Ναυτικού ενώ θα αυξηθούν στα έξι μετά την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων παραδόσεων.