Βάλτε τέρμα τα ηχεία και δείτε το: Οι τίγρεις βρυχήθηκαν πάνω από την Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ)Συμβολική πτήση σχηματισμού μαχητικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ πάνω από την Ακρόπολη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022.

Στο πλαίσιο της άσκησης Tiger Meet, η οποία διεξάγεται διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 335 Μοίρα «Τίγρης», από τις 9 έως τις 20 Μαΐου, στην αεροπορική βάση του Άραξου, πολεμικά αεροσκάφη πέταξαν στον Αττικό Ουρανό σε μία κίνηση με συμβολισμό, μετά την αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας που σημειώθηκε στα τέλη του Απριλίου και την ανάκληση της πρόσκλησης συμμετοχής της 192ης Μοίρας της Τουρκικής Αεροπορία στην άσκηση στην οποία λαμβάνει μέρος η αεροπορική αφρόκρεμα της συμμαχής.

Στην άσκηση συμμετέχουν 60 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο και τη Τσεχία, με αποστολές σύνθετων επιχειρήσεων.

Τα αεροσκάφη καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αποστολών του σύγχρονου αεροπορικού πολέμου, όπως αμυντικές/επιθετικές επιχειρήσεις εναντίον αεροπορικής ισχύος, αεροπορικής απομόνωσης, δυναμικής στοχοποίησης, στοχοποίησης χρονικά ευαίσθητων στόχων αλλά και επιχειρήσεις καταστολής – καταστροφής της εχθρικής αεράμυνας, επιχειρήσεις αεροπορικών δυνάμεων επ’ ωφελεία χερσαίων και θαλάσσιων επιχειρήσεων.

Οι αποστολές υποστηρίζονται από ιπτάμενο radar του ΝΑΤΟ.

Σχηματισμός 10 μαχητικών πέταξε πάνω από την Ακρόπολη και έκανε έναν μεγάλο γύρο στον Αττικό Ουρανό. Η πτήση καταγράφηκε από την κάμερα του infognomonpolitics.gr.