Ρωσικά ΜΜΕ: Η Ουκρανία θα καταστραφεί επειδή το ΝΑΤΟ δεν θα δεχτεί την παράδοση του Κιέβου



Στις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενπεργκ, ο οποίος εμφανίστηκε πιο σκληρός από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφέρονται ρωσικά μέσα ενημέρωσης, τονίζοντας ότι οι χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δεν θα αφήσουν το Κίεβο να υποχωρήσει τόσο εύκολα.

Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν θα δεχτούν ποτέ την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, αναφέρει ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Regnum.

Πιο σκληρά λόγια από των ηγετών του Κιέβου
Από αυτή την άποψη, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι τα λόγια του Γενικού Γραμματέα ακούγονται πιο σκληρά από τις δηλώσεις των ηγετών του Κιέβου, σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο.

Και εξηγεί, επικαλούμενο την καθημερινή ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, πως η συνέντευξη δόθηκε αφότου ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραδέχτηκε την ετοιμότητά του να αποδεχτεί μια ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία, η οποία θα αναφέρεται στα σύνορα που υπήρχαν στις 23 Φεβρουαρίου, δηλαδή πριν την έναρξη της ρωσικής επιχείρησης.

«Η Κριμαία έχει ήδη προσαρτηθεί από τη Ρωσία από το 2014, οπότε η δήλωση του προέδρου του Κιέβου, ο οποίος δεν έκανε πλέον διευκρινίσεις ή διαψεύσεις, ερμηνεύτηκε ως επιθυμία να μην διεκδικήσει ούτε αυτά τα εδάφη», σημειώνει η ιταλική εφημερίδα, σύμφωνα με το Regnum.

Μέχρι να καταστραφεί πλήρως
Και προσθέτει ότι ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο το χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό μήνυμα».

Ωστόσο, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, προφανώς, κατέστησε σαφές στις ουκρανικές αρχές ότι δεν θα μπορούσαν να υποχωρήσουν τόσο εύκολα και έτσι η σύγκρουση θα συνεχιστεί μέχρι να καταστραφεί πλήρως η χώρα, επειδή ο στόχος είναι να αποδυναμωθεί η Ρωσία, επισημαίνει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Πηγή: regnum.ru