Συνάντηση ΣΟΕΔ με Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο



Συνάντηση πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.

Εξαρχής, τονίστηκε η αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των μελών του Σωματείου και του Υφυπουργού, σχετικά με τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν το Σωματείο μας και τις οικογένειες των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, θέσαμε μια σειρά θεμάτων, τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης, όπως:

α) την συνυπηρέτηση εργαζομένων στο δημόσιο τομέα με ένστολο προσωπικό,

β) την εξάλειψη Προσωπικών Δεδομένων από τα Στελέχη Ειδικών Καταστάσεων (ΕΥ-ΥΓ) των Ενόπλων Δυνάμεων,

γ) τον Προσωπικό Βοηθό για άτομα με αναπηρία,

δ) την εναρμόνιση του Ν. 4808/2021 για την άδεια πατρότητας και στο στρατιωτικό προσωπικό

ε) τη λήψη του οικονομικού βοηθήματος οικογενειακής ή επαγγελματικής αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ), το οποίο αποδίδεται στα τέκνα μεταξύ 25 έως 30 ετών και αφορά στην καταβολή μηνιαίων κρατήσεων υπέρ των Μετοχικών Ταμείων, για την παροχή εφάπαξ βοηθήματος οικογενειακής ή επαγγελματικής αυτοτέλειας.

Κλείνοντας, ο Υφυπουργός τόνισε ότι, θα συνεχιστεί η συνεργασία μας, με στόχο την επίλυση θεμάτων προς όφελος των οικογενειών μας.

Από την πλευρά μας τον ευχαριστήσαμε για το φιλόξενο κλίμα της συνάντησης , τονίζοντας ότι η αναμφισβήτητη  προσφορά των Στρατιωτικών για την πατρίδα, θα είναι ακόμη αποτελεσματικότερη όταν απερίσπαστοι θα εκτελούν τα καθήκοντα τους για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, με την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων για τις οικογένειες τους.

Με εκτίμηση

Άρτεμις Καλαμογιώργου
Εκπρόσωπος Τύπου ΣΟΕΔ