Kρίση στο Πακιστάν: Ανησυχεί ο Στρατός – ”Τρώγονται” μεταξύ τους



Ο στρατός του Πακιστάν προειδοποίησε την Κυριακή τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους να μην παρασύρουν τις ένοπλες δυνάμεις στον συνεχιζόμενο πολιτικό λόγο στη χώρα.

Σε μια σπάνια δήλωση, η πτέρυγα μέσων ενημέρωσης του στρατού του Πακιστάν είπε ότι «αβάσιμες, συκοφαντικές και προκλητικές δηλώσεις» ήταν εξαιρετικά επιζήμιες.

«Πρόσφατα υπήρξαν εντατικές και εσκεμμένες προσπάθειες να παρασυρθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Πακιστάν και η ηγεσία τους στον συνεχιζόμενο πολιτικό λόγο στη χώρα», ανέφερε η Διυπηρεσιακή Δημόσιες Σχέσεις (ISPR) σε δήλωση.

«Αυτές οι προσπάθειες εκδηλώνονται με άμεσες, υπαινιγμένες ή αποχρώσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς και στην ανώτερη ηγεσία τους, που γίνονται από ορισμένους πολιτικούς ηγέτες, λίγους δημοσιογράφους και αναλυτές σε δημόσια φόρουμ και διάφορες πλατφόρμες επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης», πρόσθεσε το ISPR.

Σύμφωνα με τον στρατό του Πακιστάν, αυτή η πρακτική των αβάσιμων, συκοφαντικών και προκλητικών δηλώσεων/παρατηρήσεων είναι εξαιρετικά επιζήμια.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Πακιστάν εξαιρούνται σοβαρά από μια τέτοια παράνομη και ανήθικη πρακτική και αναμένουν από όλους να τηρούν το νόμο και να κρατούν τις Ένοπλες Δυνάμεις εκτός πολιτικού λόγου προς το συμφέρον της χώρας», προστίθεται.

Ο ρόλος του πακιστανικού στρατού μπήκε στο σάρωση μετά την αποπομπή του Imran Khan τον περασμένο μήνα. Οι τάσεις ενάντια στις ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν και την ηγεσία του γνώρισαν έντονη δραστηριότητα στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε η εφημερίδα Dawn.

Ο στρατός του Πακιστάν τον περασμένο μήνα ισχυρίστηκε ότι υπήρξε μια εκστρατεία «πρόσφατης προπαγάνδας» από ορισμένες πλευρές για να κακολογήσει τον στρατό της χώρας.

Αυτή η δήλωση εκδόθηκε μετά την 79η Διάσκεψη των Διοικητών του Σχηματισμού που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Αρχηγείο στο Ραβαλπίντι.

Σε αυτή τη συνάντηση υψηλού επιπέδου συμμετείχαν οι διοικητές του σώματος του στρατού της χώρας, οι κύριοι αξιωματικοί του επιτελείου και ο Αρχηγός του Επιτελείου Στρατού του Πακιστάν (COAS) Στρατηγός Qamar Javed Bajwa.