Quicksink: «Η τορπίλη του αέρα» είναι το νέο όπλο των ΗΠΑ που κόβει πλοία στη μέση



Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν με επιτυχία την δοκιμή της βόμβας «Quicksink», που αποτελεί ένα νέο όπλο για το πολεμικό ναυτικό της, καθώς μπορεί με ένα χτύπημα ακριβείας, να κόψει ένα πλοίο στη μέση.

Όπως αναφέρει η dailymail.co.uk, η συγκεκριμένη βόμβα ζυγίζει περίπου 2.000 λίβρες και δοκιμάστηκε στις 28 Απριλίου από το Ερευνητικό Εργαστήριο Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (AFRL) και την Ομάδα Δοκιμών της Βάσης Αεροπορίας Έγκλιν.

Στόχος ήταν ένα παλιό πλοίο που δεν χρησιμοποιούνταν πλέον και η βόμβα εκτοξεύτηκε από ένα μαχητικό F-15E Strike Eagle, με την έκρηξη να τινάζει το πλοίο στον αέρα και να το κόβει στη μέση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νέο αυτό όπλο κοστίζει μερικές χιλιάδες δολάρια, την στιγμή που ένα αμερικανικό υποβρύχιο αγγίζει τα 2,8 δισ. δολάρια, κάτι που σημαίνει ότι είναι αρκετά φθηνό και πιο εύκολο στη χρήση.

«Οι τορπίλες βαρέως βάρους είναι αποτελεσματικές στην βύθιση μεγάλων πλοίων αλλά είναι ακριβές και χρησιμοποιούνται από ένα μικρό μέρος των ναυτικών μέσων», δήλωσε ο Ταγματάρχης Andrew Swanson, ενώ ο συνταγματάρχης Tony Meeks είπε ότι «το “Quicksink” είναι μια απάντηση σε μια επείγουσα ανάγκη εξουδετέρωσης των θαλάσσιων απειλών για την ελευθερία σε όλο τον κόσμο».