Μας δουλεύουν οι Αμερικανοί που θέλουν ελληνικούς S-300 και Τουρκικούς πυραύλους S-400 να δοθούν ...στην Ουκρανία



Οι ΗΠΑ θέλουν να εξαλείψουν τους ρωσικούς πυραύλους από την Α.Μεσόγειο προς χάριν των δικών τους πυραύλων των οποίων ελέγχουν τους πηγαίους κωδικούς.

Με ένα σπάρο δύο τρυγόνια θέλει πετύχει  η Ουάσιγκτον με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, έχοντας στόχο να ξεφορτωθεί τόσο τους ελληνικούς S-300 από την Κρήτη, όσο και τους τουρκικούς S-400  στην Άγκυρα, για να δοθούν ...στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας.

Οι πιέσεις σε Αθήνα και Άγκυρα μεγαλώνουν, και με ευκαιρία του ζητήματος των τουρκικών S-400, ενόψει της απόφασης του κογκρέσου για τα τουρκικά F-16V, ενώ στο κάδρο τέθηκαν και οι ελληνικοί πύραυλοι S-300, για τους οποίους θα έχουμε σύντομα θέμα ανταλλακτικών και υποστήριξης, λόγω εμπάργκο στην Μόσχα.

Ο  Paul Kolbe, πρώην διευθυντής της CIA, ανέφερε σε άρθρο που έγραψε για την εφημερίδα Wall Street Journal, ότι η Τουρκία θα έπρεπε να δώσει τους πυραύλους S-400 στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια, σε άλλο ρεπορτάζ των New York Times, υποστηρίχθηκε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πρότειναν την ιδέα στην Άγκυρα, να μεταφέρει τους ρωσικής κατασκευής S-400 στην Ουκρανία.

Τέλος, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters υποστήριξε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν αυτή την άποψη ανεπίσημα και ότι δεν υπήρχε επίσημη πρόταση και ότι το θέμα συζητήθηκε εν συντομία κατά την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Wendy Sherman στην Τουρκία.
 
Ο ισχυρισμός ότι οι ΗΠΑ πρότειναν να δώσουν στην Ουκρανία το σύστημα αεράμυνας S-400, το οποίο η Τουρκία αγόρασε από τη Ρωσία, είναι μέρος ευρύτερου αμερικανικού σχεδίου.

Τα ελληνικά ΜΜΕ κράτησαν το θέμα στην ημερήσια διάταξη για μέρες και δημοσίευσαν ειδήσεις που υποστήριζαν ότι οι ΗΠΑ κάνουν βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα στα ελληνικά ΜΜΕ, οι Αμερικανοί πιέζουν και την Ελλάδα να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο και να στείλει στην Ουκρανία τους ρωσικής κατασκευής αμυντικούς πυραύλους S-300 που βρίσκονται στο οπλοστάσιο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι έχει ήδη βοηθήσει την Ουκρανία, σύμφωνα με τις δυνατότητές της.
«Η Ελλάδα ήταν από τις λίγες χώρες της Συμμαχίας που διαθέτει ρωσικά οπλικά συστήματα, για τα οποία υπάρχει πίεση να δοθούν στους Ουκρανούς, όπως οι πύραυλοι S-300», αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ, εφημερίδα Star

Ο κύριος λόγος που οι ΗΠΑ και η Ουκρανία αναζητούν ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους είναι η ικανότητά τους να ενσωματωθούν ταχύτατα στο ουκρανικό οπλοστάσιο, εντοπίζοντας ταυτόχρονα πολλούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων πυραύλων Κρουζ της Ρωσίας.
 
Τον περασμένο μήνα, η Σλοβακία έστειλε συστήματα αεράμυνας S-300 στην Ουκρανία, και οι ΗΠΑ,  θέλουν ανάλογη κίνηση από την Ελλάδα, αυξάνοντας συνεχώς τις πιέσεις για να πει το ναι η Αθήνα και να μεταφερθούν οι ελληνικοί πύραυλοι S-300 στην Ουκρανία.

Η ελληνική κυβέρνηση από την άλλη πλευρά, φέρεται να είπε στους Αμερικανούς ότι «είμαστε υπό τουρκική απειλή», αναφέροντας την Τουρκία ως λόγο και δεν δέχθηκε ευγενικά την προσφορά.

Η πίεση όμως των Αμερικανών θα ενταθεί κατά την επίσκεψη  του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ενώ το ίδιο θα  αντιμετωπίσει και ο Τσαβούσογλου που θα ακολουθήσει μετά από μερικές ημέρες.

Οι Αμερικανοί παίζουν το δικό τους παιχνίδι στην περιοχή μας, και θέλουν αμερικανικά όπλα στα χέρια Ελλήνων και Τούρκων, για να ελέγξουν αυτοί την κατάσταση ανά πάσα ώρα και στιγμή σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.