"Πετσοκόβουν" το ηθικό των Τούρκων: Παραλαβή 180 Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνωρίσεως Μ1117"Πετσοκόβουν" το ηθικό των Τούρκων

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, η παραλαβή 180 Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνωρίσεως (ΤΤΟΑ-ASV) Μ1117, τα οποία προστίθενται στα 174 που έχουν ήδη παραληφθεί.

Τα Μ1117 παραχωρούνται στη χώρα μας μέσω του προγράμματος Πλεονάζοντος Αμυντικού Υλικού των ΗΠΑ (Excess Defense Articles – EDA) και χρησιμοποιούνται σε αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης περιοχής, επαυξάνοντας σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατού Ξηράς, λόγω της ευελιξίας τους και της ενισχυμένης θωράκισής τους.

Η παραλαβή των ΤΤΟΑ Μ1117 θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα όπως έχει προγραμματιστεί.

Όπως έχει αναφέρει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ τα τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα M-1117 που παρέλαβε η Ελλάδα από τις ΗΠΑ, αποστέλλονται σταδιακά σε Έβρο και Νησιά, προκαλώντας την τουρκική οργή όπως είναι φυσικό.
 
Το επόμενο μικρό διάστημα είναι σίγουρο ότι αναμένουμε και ορυμαγδό δηλώσεων, με τα οποία οι Τούρκοι επικαλούμενοι τον ελληνικό τύπο, θα μας κατηγορούν για εξοπλισμό των νησιών, αναφέροντας το γνωστό τουρκικό παραμύθι.

Τους ενοχλεί άλλωστε σφόδρα η παρουσία των τεθωρακισμένων αυτών οχημάτων, αφού τα θεωρούν ως αναβάθμιση της ελληνικής στρατιωτικής ισχύος.    

Τα τεθωρακισμένα οχήματα M-1117, ειδικά στα νησιά μας, θα έχουν την δυνατότητα ταχύτατων ελιγμών, για να φτάσουν σε οποιαδήποτε ακτή παραστεί ανάγκη, για να αποκρούσουν με φονικά πυρά κάθε πιθανή τουρκική αποβατική ενέργεια, εξουδετερώνοντας την εν την γενέσει της.

Επίσης τα οχήματα αυτά μπορούν να μεταφέρουν ομάδα εξοπλισμένων ανδρών, οι οποίοι με κατάλληλο εξοπλισμό, φορητά αντιαρματικά κά, θα είναι ικανή να χτυπήσει τις εχθρικές δυνάμεις, προκαλώντας  καίρια πλήγματα.

Σημειώνεται ότι έχει ξεκινήσει η εκπαίδευση των στρατιωτικών μας .