Ρωσικές ειδικές δυνάμεις "Akhmat": "Ο σιδερένιος κανόνας"… δεν αφήνουν τους δικούς τους στο πεδίο της μάχης



Διοικητής Apti Alaudinov: Ο κόσμος μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα θα παλέψει όχι για πετρέλαιο ή χρυσό… αλλά για νερό.

Ειδικές δυνάμεις "Akhmat", μία από τις  διεθνείς ειδικές δυνάμεις που υπάρχουν  στον κόσμο. Η μονάδα αποτελείται κυρίως από εκπροσώπους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά υπάρχουν και πολίτες διαφορετικών εθνικοτήτων: Αρμένιοι, Καζάκοι, Γεωργιανοί, ακόμη και Ουκρανοί. Η αρχική εκπαίδευση των μαχητών πραγματοποιείται στη Δημοκρατία της Τσετσενίας.

Ο ανταποκριτής του mk.ru μίλησε με τον Apti Alaudinov, τον διοικητή των τσετσενικών ειδικών δυνάμεων "Akhmat", που συμμετείχε στην απελευθέρωση του Severodonetsk, και έμαθε τις λεπτομέρειες της επιχείρησης.
 
«Στην πόλη Gudermes, έχουμε μια βάση εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων, το παγκοσμίως γνωστό Ρωσικό Πανεπιστήμιο Ειδικών Δυνάμεων. Εκεί τα παιδιά επιλέγονται με όλα τα κριτήρια. Ένα από τα κύρια, θα ήθελα να το σημειώσω ξεχωριστά, είναι η αγάπη για την Πατρίδα και η επιθυμία να την υπερασπιστούμε», αναφέρει ο Alaudinov.

 Στην απελευθέρωση ποιων οικισμών πήραν μέρος οι αγωνιστές σας;

Αν μιλάμε για τις μεγαλύτερες πόλεις που απελευθερώθηκαν υπό την ηγεσία μου, τότε αυτές είναι οι Rubizhnoye, Kremennaya, Severodonetsk και μια τεράστια μάζα παρακείμενων οικισμών. Εκτελούμε όλα τα καθήκοντα που μας θέτει η ηγεσία της χώρας, εκπροσωπούμενη από τον Ανώτατο Διοικητή Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν.

Σήμερα, όλες οι μονάδες μας, μαζί με το στρατιωτικό προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και το σώμα της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR και του DPR, αποκλείουν την πόλη Lisichansk και, στην πραγματικότητα, αυτό το καθήκον  έχει ήδη φτάσει στο λογικό της συμπέρασμα.

Ποια είναι η κύρια δυσκολία προβολής σε κατοικημένες περιοχές;

 Οι συνθήκες άμεσης μάχης δεν παρουσιάζουν καμία δυσκολία για εμάς. Το κυριότερο είναι ότι, είμαστε αναγκασμένοι να πολεμήσουμε με τον εχθρό, που πάντα κρύβεται πίσω από μια «ανθρώπινη ασπίδα». Ο ουκρανικός στρατός εκθέτει συνεχώς πολίτες μπροστά τους. 

Πώς λειτουργεί

Όπως μπορούμε να δούμε, οι ουκρανικές μονάδες δεν διστάζουν να βομβαρδίσουν κατοικημένες πόλεις. Δεν είναι μυστικό ότι κάθε μέρα καταστρέφουν έναν τεράστιο αριθμό αμάχων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πυροβολούν αδιάκριτα, απελευθερώνοντας τεράστιο αριθμό οβίδων. Δεν νοιάζονται καθόλου για τους ανθρώπους. Εμείς από την άλλη, δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε με αυτόν τον τρόπο. Ως εκ τούτου, πρέπει πρώτα να προσδιορίσουμε τη θέση του άμαχου πληθυσμού στα υπόγεια, οι είσοδοι στα οποία μερικές φορές ναρκοθετούνται, και να εκτελέσουμε το έργο δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια των ανθρώπων.

Δηλαδή, πρέπει πρώτα να εκκενωθούν από τη ζώνη μάχης και μόνο μετά από αυτό, μπορούμε να λειτουργήσουμε πλήρως.

Μόλις όμως φτάσει στην απόσταση βολής, δεν είμαστε πια ίσοι, και κανείς από την άλλη πλευρά δεν προσπαθεί να μας αντισταθεί για πολλή ώρα. Ακόμη και παρά το γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, διαθέτουν τεράστιο αριθμό όπλων μεγάλης εμβέλειας. Σε γενικές γραμμές, αξίζει να αποτίσουμε φόρο τιμής, η Ουκρανία διαθέτει μεγάλο αριθμό όπλων και όλμων που εργάζονται συνεχώς και απελευθερώνουν έναν τεράστιο αριθμό οβίδων προς όλες τις κατευθύνσεις. Αλλά, επαναλαμβάνω, μόλις η απόσταση μεταξύ μας μειωθεί στην απόσταση μιας μάχης με φορητά όπλα, ο ουκρανικός στρατός εγκαταλείπει αμέσως τις θέσεις του.

 Πώς αξιολογείτε την ψυχοσυναισθηματική κατάσταση του εχθρού;

Ως παράδειγμα, θα αναφέρω μια ξένη λεγεώνα που διαφημίζεται από την Ουκρανία, η οποία μπήκε στο Severodonetsk πριν από περίπου μια εβδομάδα. Το ουκρανικό κανάλι Telegram, δημοσίευσε αμέσως πολλά βίντεο με ξένους μισθοφόρους, όλους αυτούς τους υπερήρωες, που οδηγούν  Hummers, Ισπανοί, Σκωτσέζοι, Κροάτες...

Οι μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, πίστευαν πραγματικά ότι οι ξένοι θα τους βοηθούσαν ενεργά. Αλλά μπορώ να σημειώσω ότι, η πρώτη μάχη άλλαξε ριζικά τη διάθεση των λεγεωνάριων. Ένας πραγματικός πανικός ξεκίνησε στις τάξεις των ξένων. Μετά τις πρώτες απώλειες, οι μισθοφόροι δεν εκφράζουν πλέον καμία ιδιαίτερη επιθυμία να μας αντιμετωπίσουν.

Τα ουκρανικά ΜΜΕ γράφουν συνεχώς ότι έχουν συνθλίψει τις ειδικές δυνάμεις του "Akhmat”  στο μηδέν, ότι μας αντεπιτίθενται. Διαβάζουμε και δεν μπορούμε να καταλάβουμε πού συμβαίνει αυτό. Ήδη φεύγαμε για να βρούμε το μέρος που θα μας αντεπιτεθούν, για να τους πλησιάσουμε πριν τη σκοπευτική μάχη.

 Ποια ξένα όπλα από χώρες του ΝΑΤΟ συναντώνται ως τρόπαια;

 Σχεδόν ότι παράγεται στο μπλοκ του ΝΑΤΟ, το βλέπουμε στην Ουκρανία. Αν και δεν μπορώ να πω ότι οι Ουκρανοί είναι ιδιαίτερα καλοί στο χειρισμό του. Ως εκ τούτου, το βρίσκουμε συχνά χωρίς συσκευασία, σε σελοφάν. Υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις, όπου οι Ουκρανοί μπορούν να «καυχηθούν» ότι χρησιμοποίησαν κάπου δυτικά δώρα.

 Γιατί πιστεύετε ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται τώρα στο πλευρό της Ουκρανίας;
 
 Πίσω το 2016, είχα πει σε μια συνέντευξη ότι για πολύ καιρό οι περισσότεροι από τους ανθρώπους μας ήταν στο σκοτάδι, δεν σκέφτονταν τι συνέβαινε στον κόσμο. Οι άνθρωποι ήταν πεπεισμένοι ότι η ζωή στη Δύση είναι καλύτερη, όλα είναι όμορφα και ρόδινα.

Αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι, στον πυρήνα του, το ΝΑΤΟ είναι ένα μπλοκ που είναι εισβολέας. Αν κοιτάξουμε την ιστορία του από την έναρξή του, θα δούμε ότι όλη την ώρα το μπλοκ του ΝΑΤΟ επιτέθηκε σε διαφορετικά κράτη. Τους κατέστρεψε και άντλησε πόρους. Η παροχή πόρων στην ίδια Αμερική ήταν πάντα σε βάρος άλλων χωρών.

Πάνω από 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν στον κόσμο. Ζούμε στο ένα έβδομο της γης, όπου συγκεντρώνεται το 70 τοις εκατό του πόσιμου νερού. Ο κόσμος, μάλιστα, μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα θα παλέψει όχι για πετρέλαιο ή χρυσό, αλλά για νερό. Είμαστε μόνο 148 εκατομμύρια άνθρωποι και κανείς δεν θα μας αφήσει να γίνουμε οι κάτοχοι αυτού του πόρου εάν τα καταφέρουν. 

Εμείς, ως έθνος, πρέπει να καταλάβουμε ότι ολόκληρος ο κόσμος, αν επικεντρωθούμε στη θρησκεία, είναι ξεκάθαρα χωρισμένος σε εκπροσώπους του διαβόλου και σε αυτούς που ζουν με τις αξίες του Θεού. Και είμαι παραπάνω από σίγουρος ότι ο Θεός θα μας βοηθήσει. Γιατί η Ρωσία, είναι η μόνη χώρα που δεν είναι έτοιμη να δεχτεί όλες αυτές τις επιβεβλημένες αξίες του Σατανά. Ονομάζω τον στρατό του "Akhmat” τον στρατό του Ιησού. Και δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι θα νικήσουμε, γιατί τα στρατεύματα του Υψίστου δεν μπορούν να χάσουν από τις δυνάμεις του διαβόλου.

Τι θυμάστε περισσότερο από αυτούς τους τρεις μήνες της «ειδικής» επιχείρησης;

Είχαμε μια κατάσταση όταν μια ομάδα ενός από τους διοικητές με το διακριτικό κλήσης "Hunter", πολέμησε για το εργοστάσιο "Krasitel". Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης λήφθηκαν πληροφορίες από αυτόν ότι, ένας από τους μαχητές μας, ο Magomed, πέθανε ως αποτέλεσμα ενός τραύματος στο κεφάλι. Η ομάδα πάλεψε για εξήμισι ώρες, μόνο για να βγάλει το σώμα του μαχητή μας. 

Κατέστρεψαν τεράστιο αριθμό Ουκρανών στρατιωτών, καθώς και τέσσερις Αμερικανούς μισθοφόρους. Τα παιδιά μετέφεραν τον υποτιθέμενο νεκρό στρατιώτη μας και ήδη στο δρόμο, κατάφερε να νιώσουν τον σφυγμό του. Μου είπαν από τον ασύρματο ότι ήταν ζωντανός. Μάλλον, για όλη αυτή την παρέα ήταν η μεγαλύτερη ευτυχία. Χαρήκαμε με όλες τις ειδικές δυνάμεις του Αχμάτ. 

Σήμερα ο Magomed είναι στο νοσοκομείο, ευτυχώς είναι ήδη πολύ καλύτερα.

Έχουμε έναν σιδερένιο κανόνα στη μονάδα: μην αφήνετε τους μαχητές σας στο πεδίο της μάχης. Είτε τραυματίστηκαν είτε σκοτώθηκαν, δεν έχει σημασία. Κάνουμε τα πάντα για να αντέξουμε και να μην δώσουμε στον εχθρό την ευκαιρία να τους κοροϊδέψει. Μπορούμε να πολεμήσουμε για το σώμα του συντρόφου μας για μια μέρα, δύο, τρεις, και κανείς δεν θα υποχωρήσει μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας.