Ρώσοι: Μπορούν αν θέλουν οι Έλληνες να κάνουν αυτό που είπε ο Εγκολφόπουλος με τους ScalpΠοιος είναι ο παράγοντας που κάνει δύσκολη την αντιμετώπιση ελληνικής επίθεσης από την Τουρκία.

Ρώσοι: Μπορούν αν θέλουν οι Έλληνες να κάνουν αυτό που είπε ο Εγκολφόπουλος με τους Scalp από ελληνικά μαχητικά Rafale από την αεροπορική βάση της Λάρισας.

Για μία αρκετά σοβαρή απειλή κάνουν λόγω οι Ρώσοι, λόγω της «καταστροφικής δύναμης των πυραύλων κρουζ SCALP».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Avia.pro η Τουρκία «διαθέτει ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400 Triumph, τα οποία είναι ικανά να σταματήσουν τα ελληνικά μαχητικά ακόμη και πάνω από τα νερά του Αιγαίου».

Όπως σημειώνεται το ραντάρ έγκαιρης ανίχνευσης των S-400 «παρέχει εμβέλεια ανίχνευσης έως και 600 χλμ.

Μάλιστα, υπογραμμίζεται πως αν οι ρωσικοί S-400 της Τουρκίας αναπτυχθούν στη Σμύρνη, «ελληνικά μαχητικά θα καταρριφθούν ήδη στο Αιγαίο Πέλαγος», αναφέρει το τουρκικό κανάλι Türk Kulübü στο Telegram.

Την ίδια ώρα, ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι λόγω του εδάφους, «η ζώνη ανίχνευσης ραντάρ θα μειωθεί σημαντικά και επομένως ο κίνδυνος επιτυχούς επίθεσης από πυραύλους κρουζ SCALP παραμένει πολύ υψηλός», καταλήγει το avia.pro.

Να θυμίσουμε ότι Έλληνας αντιναύαρχος Γ. Εγκολφόπουλος προκάλεσε «εγκεφαλικά» στους Τούρκους με τις δηλώσεις πως οι ελληνικοί πύραυλοι θα κάνουν «θρύψαλα» τις γέφυρες Του Βοσπόρου.

Η δήλωση που «πόνεσε» περισσότερο την Τουρκία ήταν η εξής: «Τρία Scalp όταν φύγουν από την Λάρισα θα καταστρέψουν τι γέφυρες του Βοσπόρου».

Τα τουρκικά ΜΜΕ «βράζουν» με τις ατάκες του Εγκολφόπουλου που «παίζουν» ψηλά στα σάιτ, τα κανάλια και τα ραδιόφωνα της γειτονικής χώρας.