Τσαβούσογλου: Μιλάει ξεκάθαρα για αλλαγή συνόρων – Απίστευτες δηλώσεις – Μαζεύτε τον



Σε εποχές... Οθωμανικής Αυτοκρατορίας νομίζει ότι ζει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που έκανε λόγο για αλλαγή συνόρων Ελλάδας - Τουρκίας!

Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία έχει πραγματικά… ξεφύγει. Σαν άλλος «Σουλτάνος» ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιδόθηκε σε ένα απίστευτο παραλήρημα κατά της Ελλάδας, την Παρασκευή (24/6), πηγαίνοντας την έννοια πρόκληση σε άλλα επίπεδα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας έκανε λόγο για αλλαγή συνόρων(!) γιατί λέει ότι δεν μπορεί η Τουρκία να «εγκλωβίζεται» στα υπάρχοντας καθώς υπάρχει μεγαλύτερη Τουρκία! Αυτή η πρόκληση ήρθε ως συνέχεια της τουριστικής καμπάνιας των Τούρκων για το τουρκικό Αιγαίο όπως το παρουσιάζουν στους ταξιδιωτικούς οδηγούς τους!

Δεν μπορούμε να εγκλωβιστούμε στα σύνορά μας γιατί «υπάρχει μεγαλύτερη Τουρκία από τη χώρα μας», πρόσθεσε ο με άκρως προκλητικό τρόπο ο Τσαβούσογλου, επιμένοντας στη ρητορική μεγαλοϊδεατισμού και στην «Γαλάζια Πατρίδα».

Το παραλήρημα αυτό ήρθε στο πλαίσιο νέας επίθεσης στο ΝΑΤΟ που εξαπέλυσε ο Τούρκος Υπουργός από την Κωνσταντινούπολη. Φυσικά δεν γινόταν να μην υπάρξουν αναφορές στην Ελλάδα.

«Εμείς δεν λέμε σε κάποιες χώρες να αλλάξουν το όνομα τους όπως έκανε η Ελλάδα. Ξέρετε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι μια χώρα να αλλάζει το όνομα της, για έναν λαό πόσο δύσκολο είναι. Πού ήσασταν όταν η Ελλάδα ήταν τόσο κακομαθημένη και για 12 χρόνια εμπόδιζε την ένταξη της ”Μακεδονίας”», τόνισε ο Τσαβούσογλου.

Παράλληλα υπήρξε αναφορά και σε Σουηδία – Νορβηγία, σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί η άρνηση της Αγκυρας να ενταχθούν Σουηδία και Νορβηγία στη συμμαχία.

«Αν θέλεις να γίνεις σύμμαχος μας την Τουρκία δεν μπορείς να την βλέπεις ως εχθρική χώρα, δεν μπορείς να της εφαρμόζεις εμπάργκο λόγω του αγώνα της εναντίον της τρομοκρατίας. Αν πεις πως θα εφαρμόζω αυτά τότε δεν μπορείς να ενταχθείς στο ΝΑΤΟ είναι τόσο απλό», είπε ο Τσαβούσογλου, επαναλαμβάνοντας την άρνηση της χώρας του στο αίτημα ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας.