«Ξίνισαν» στα κατεχόμενα της Κύπρου για τα νέα επιθετικά ελικόπτερα της Λευκωσίας



«Είναι φανερό, ότι αυτές οι στρατιωτικές δραστηριότητες γίνονται εναντίον του τουρκοκυπριακού λαού»

«Ξύδι» θα μπορούσε να είναι η απάντηση Λευκωσίας και Αθήνας προς το κατοχικό καθεστώς της Κύπρου που έχει «ξινίσει» απίστευτα από την είδηση ότι πλέον Κύπρος και Γαλλία υπέγραψαν για την αγορά επιθετικών ελικοπτέρων

Για προκλητικές ενέργειες της «νότιας Κύπρου», κατά την έκφρασή του, που έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του το κατοχικό «υπουργείο εξωτερικών» και κατηγόρησε την Κυπριακή Δημοκρατία για την υπογραφή συμφωνίας για αγορά επιθετικού ελικοπτέρου από τη Γαλλία.

Σύμφωνα με την Λευκωσίας, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι στην ανακοίνωση του «υπεξ» προστίθεται πως «είναι φανερό, ότι αυτές οι στρατιωτικές δραστηριότητες γίνονται εναντίον του τουρκοκυπριακού λαού» και του ψευδοκράτους κι αποδεικνύουν – όπως υποστηρίζεται - για μια ακόμη φορά τη σημασία της συνέχισης των αποτελεσματικών και ντε φάκτο εγγυήσεων της μητέρας πατρίδας», εννοώντας την Τουρκία.

Είναι υψίστης σημασίας, αναφέρεται, η προάσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων τους μαζί με τη υποστήριξη της Τουρκίας.
 
Σχολιάζοντας την καταβολή προκαταβολής εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αγορά επιθετικών ελικοπτέρων από τη Γαλλία, για την Εθνική Φρουρά, το «υπουργείο εξωτερικών», υποστηρίζει ότι αυτή η απόφαση, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, ότι η ε/κ πλευρά συνεχίζει αδιάκοπα το πρόγραμμα της για ενίσχυση του στρατιωτικού της εξοπλισμού, γεγονός που αποτελεί απειλή, όπως υποστηρίζει, για τη σταθερότητα και γαλήνη στην Ανατολική Μεσόγειο και το νησί.

«Έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις οι προκλητικές ενέργειες της ελληνοκυπριακής πλευράς, η οποία έχει εγκαταστήσει βαρύ οπλισμό στα σύνορα, εκπαιδεύει τους ιερωμένους να κάνουν βολές, στηρίζει την τρομοκρατική οργάνωση PKK, ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ για όπλα και πυρομαχικά, πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις με πολλές χώρες και συνάπτει διμερείς στρατιωτικές συμμαχίες. Είναι φανερό ότι αυτές οι στρατιωτικές δραστηριότητες γίνονται εναντίον του τουρκοκυπριακού λαού».

Κάνει επίσης αναφορά σε λεγόμενες προτάσεις ΜΟΕ της ε/κ πλευράς, η οποία «συνεχίζει αδιάκοπα την πολιτική της για ενίσχυση του στρατιωτικού της εξοπλισμού, μετατρέποντας τις ενέργειες της αυτές ως εργαλείο για απειλή εναντίον του τουρκοκυπριακού λαού, δεν εξυπηρετεί τίποτε άλλο παρά να ξεγελάσει τη διεθνή κοινή γνώμη. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιληφθεί αυτό το παιχνίδι της ελληνοκυπριακής πλευράς», προσθέτει η ανακοίνωση, κατηγορώντας το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ ότι δεν είναι ένας αμερόληπτο οργανισμός, αλλά και τις ΗΠΑ για την άρση του εμπάργκο όπλων».

Η στάση των χωρών που συνάπτουν συμφωνίες με την ε/κ πλευρά και στηρίζουν την απειλητική της πολιτικής, συνέχισε το «υπεξ», παρέχοντας στρατιωτική στήριξη, εξουδετερώνει κάθε πιθανότητα για επίτευξη μιας αποδεκτής συμφωνίας ανάμεσα στους «δύο λαούς».