Τουρκικός Τύπος: Αναφορές στη ναυτική βάση της Κρήτης και τους αμυντικούς εξοπλισμούς της Ελλάδας - Το σχέδιο Β για μαχητικά



Για ακόμα μία ημέρα τα ελληνοτουρκικά απασχολούν σε μεγάλο βαθμό τον τουρκικό Τύπο, ενώ κυρίαρχο θέμα στη σημερινή ατζέντα είναι η επέκταση της ναυτικής βάσης στην Κρήτη.

Παράλληλα, η φιλο-κυβερνητική «Μιλιέτ» υποστηρίζει ότι υπάρχει και plan B της Τουρκίας όσον αφορά στα μαχητικά αεροσκάφη. Συγκεκριμένα τονίζει ότι όσο οι ΗΠΑ δεν της δίνουν F-16, η Άγκυρα σκοπεύει να στραφεί σε κάποια μεταχειρισμένα Eurofighters.

Χουριέτ
Η Ελλάδα επεκτείνει τη βάση της στην Κρήτη
Η δεύτερη μεγαλύτερη ναυτική βάση της χώρας θα βρίσκεται στην Κρήτη, μετά το νησί της Σαλαμίνας.

Γενί Σαφάκ
Η Ελλάδα εξοπλίζεται φουλ
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρουσίασε στη Βουλή νέο αμυντικό πρόγραμμα.
Μιλλιέτ: Το σχέδιο Β της Άγκυρας -  Τι θα κάνει η Άγκυρα αν δεν δοθεί άδεια να αγοράσει τα F16;

«Η Τουρκία κάνει βήματα για να διατηρήσει την υπεροχή της στο Αιγαίο, επειδή γνωρίζει ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί την Ουάσιγκτον. Αγορά από τον Μακρόν δεν μπορεί ούτε να το διανοηθεί, θα μετατρέψει σε σόου το όχι του, ενώ η αγορά από Ρώσους δεν είναι επιλογή»

«Το σχέδιο Β είναι η αγορά από Βρετανία. Μέχρι το εγχώριο μαχητικό αεροσκάφος να ολοκληρωθεί, η Τουρκία μπορεί να πάρει δύο μεταχειρισμένα Eurofighter από την Βρετανία. Τα χαρακτηριστικά του είναι παρόμοια με τα Rafale που πήρε η Αθήνα από Γαλλία. Πολλές χώρες στον κόσμο τα προτίμησαν. Τα Rafale είναι αέρος ξηράς, τα Eurofighter είναι αέρος αέρος».