Συνάντηση Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) με την Υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή



Συνάντηση  του Διοικητικού Συμβούλιου του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) πραγματοποίησε με την Υφυπουργό Παιδείας  Ζέττα Μακρή.

Εξαρχής, τονίστηκε η αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των μελών του Σωματείου και της Υφυπουργού, σχετικά με τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν το Σωματείο μας και τις οικογένειες των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, αναφερθήκαμε στην σημαντικότητα, απαράκλητης  εφαρμογής  του Ν.4553/18 όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4676/20, για τις οικογένειες των εν λόγω στρατιωτικών και αφορά την συνυπηρέτηση συζύγων στρατιωτικών εκπαιδευτικών , με τους στρατιωτικούς, σε εκπαιδευτική μονάδα της πόλης σε απόσταση που να απέχει εως (20) χιλιόμετρα, από την στρατιωτική μονάδα που υπηρετεί ο σύζυγος.

Η Υφυπουργός δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας στο υπουργείο, έχει κατανοήσει τη σοβαρότητα του θέματος ,  πεποίθηση τόσο  δική της, αλλά και η πολιτική της Υπουργού είναι η πιστή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.  

Κλείνοντας,η Υφυπουργός τόνισε ότι, θα συνεχιστεί η συνεργασία μας, με στόχο την επίλυση θεμάτων προς όφελος των οικογενειών μας.

Από την πλευρά μας την ευχαριστήσαμε για το φιλόξενο κλίμα της συνάντησης , τονίζοντας ότι η αναμφισβήτητη  προσφορά των Στρατιωτικών για την πατρίδα, θα είναι ακόμη αποτελεσματικότερη όταν απερίσπαστοι θα εκτελούν τα καθήκοντα τους για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, με την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων για τις οικογένειες τους.

Με εκτίμηση

Άρτεμις Καλαμογιώργου
Εκπρόσωπος Τύπου ΣΟΕΔ