Κίνα: Αμερικανικό αεροσκάφος έθεσε σε κίνδυνο την ειρήνη – Συναγερμός στις ένοπλες δυνάμειςΑεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας των ΗΠΑ πραγματοποίησε «εσκεμμένα» υπερπτήση πάνω από τον πορθμό της Ταϊβάν, θέτοντας σε ετοιμότητα αεροπορικές και χερσαίες δυνάμεις της Κίνας.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας κατήγγειλαν σήμερα την πρόσφατη υπερπτήση αμερικανικού αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας πάνω από τον πορθμό της Ταϊβάν, υπογραμμίζοντας ότι διατάραξε εσκεμμένα την περιφερειακή σταθερότητα και έθεσε σε κίνδυνο την ειρήνη (στη φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Jin Danhua/Xinhua via AP, κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη απογειώνονται από άγνωστη τοποθεσία).

Σε ετοιμότητα
Ο συνταγματάρχης Σι Γι, εκπρόσωπος της ανατολικής στρατιωτικής διοίκησης, δήλωσε ότι αεροπορικές και χερσαίες δυνάμεις είχαν τεθεί σε ετοιμότητα κατά την παρακολούθηση των κινήσεων του αμερικανικού αεροσκάφους χθες Παρασκευή.

Υπογράμμισε ότι η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά στις ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και ότι οι ένοπλες δυνάμεις της παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού.

Πηγή: ΑΠΕ