Τούρκος Ναύαρχος: Προετοιμασμένοι για πόλεμο – Δεν χάνουμε – Έχουμε εκατοντάδες χρόνια εμπειρία



Τούρκος Ναύαρχος αναφέρθηκε στο πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι για πόλεμο οι Τούρκοι ενώ τόνισε πως δεν πρόκειται να χάσουν στην θάλασσα.

Τούρκος Ναύαρχος: Προετοιμασμένοι για πόλεμο, τόνισε για το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό ο Μπόρα Μπασάκ, ενώ έκανε λόγο για εμπειρία εκατοντάδων ετών των Τούρκων.

«Χρέος μας είναι να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο ανά πάσα στιγμή, προκειμένου να βοηθήσουμε την Τουρκία να προστατεύσει τα θαλάσσια συμφέροντά της και τα συμφέροντά της στις γύρω θάλασσες», τόνισε ο Τούρκος ναύαρχος.

Αναφορικά με το πρώτο πλοίο του τουρκικού Εθνικού MİLGEM «TCG Heybeliada», το οποίο και ονομάζεται πλοίο φάντασμα επειδή η περιοχή διατομής ραντάρ του διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα, ο Μπόρα Μπασάκ, το χαρακτήρισε μία από τις πιο σύγχρονες κορβέτες στον κόσμο.

«Ωστόσο, η κύρια δύναμή μας προέρχεται από το προσωπικό μας. Δεδομένου ότι το προσωπικό μας είναι μέλη ενός ναυτικού με εκατοντάδες χρόνια παράδοση. Έχει την ικανότητα να λειτουργεί χωρίς να τη χάνει», είπε, αναφέρει το star.com.tr.

«Σύμφωνα με την εμπειρία μου, το TCG Heybeliada είναι ένα πλοίο που μπορεί να εκτελέσει αποστολές σε οποιοδήποτε περιβάλλον, από παράκτια ύδατα μέχρι ωκεανούς, αρκτικούς κύκλους, τροπικές θάλασσες, κυρίως γύρω μας», τόνισε.

Το τουρκικό πλοίο διαθέτει οκτώ πυραύλους Harpoon και 21 RIM-116 Rolling Airframe Missile (RAM).