”Σκάνε” εξελίξεις στη Τουρκία-Ακσενέρ: Ο Ερντογάν να καταδικαστεί ισόβια – Κιλιτσντάρογλου: Να κρατά το στόμα του κλειστόΜε «καζάνι που βράζει» μοιάζει το πολιτικό σκηνικό στη γειτονική Τουρκία μετά τους πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις γυναίκες που συμμετείχαν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2013 στο Πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος AKP, ο Ερντογάν επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι οι διαδηλωτές είχαν μπει σε τζαμί κρατώντας μπίρες στα χέρια.

«Αυτοί οι τρομοκράτες στο τέμενος Μπεζμιαλέμ βρώμισαν το τζαμί με μπουκάλια μπίρας. Είναι σάπιοι μέχρι το κόκαλο, είναι τσ…λες» είπε, χρησιμοποιώντας την τουρκική λέξη «sürtük»

Μέσα σε αυτό το εμφυλιοπολεμικό κλίμα φουντώνει η κριτική της αντιπολίτευσης η οποία σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο καθώς η πρόεδρος του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, μίλησε για πιθανότητα ισόβιας κάθειρξης του σε περίπτωση που ο Ερντογάν φύγει από την εξουσία.

«Δεν είσαι εσύ που τρέφεσαι απο την πόλωση; Aν υπάρχει αναδρομική ισχύ των νόμων σου εσυ θα πρέπει να καταδικαστείς σε ισόβια κάθειρξη. Διότι κύριε Ερντογάν κανένας δεν μπορεί να σε ξεπεράσει στο να βάζει σε εμφύλια σύγκρουση τον λαό της χώρας”, είπε συγκεκριμένα η Ακσενέρ.

Κιλιτσντάρογλου: Ο Ερντογάν να κρατά το στόμα του κλειστό για μοιάζει με άνθρωπο!

Στο μεταξύ μέλη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών γνωστοποίησαν πως θα κινηθούν νομικά κατά του προέδρου Ερντογάν μετά τους χαρακτηρισμούς του. Ο ηγέτης του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, συνέστησε στον Ερντογάν να κρατά το στόμα του κλειστό, μέσω ανάρτησης που έκανε στο Twitter.

Συγκεκριμένα, ο Κιλιτσντάρογλου έγραψε, απευθυνόμενος στον Ταγίπ Ερντογάν:

«Έχω μια συμβουλή για εσένα, που βρίζεις γυναίκες. Καλύτερα να κρατάς το στόμα σου κλειστό και να σε μπερδεύουν με άνθρωπο, παρά να το ανοίγεις και να απομακρύνεις κάθε αμφιβολία».