Ελληνοτουρκικά: Αυτό έκαψε τη Τουρκία – Ο Τσαβούσογλου έδωσε πλεονέκτημα στην Ελλάδα



Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπέπεσε σε ατόπημα που οδηγεί στα σχοινιά τη Τουρκία.

Άνω κάτω τα ελληνοτουρκικά επιχείρησε να κάνει για ακόμη μια φορά η Τουρκία διά στόματος του ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου που υπέπεσε ωστόσο σε ένα σοβαρό λάθος και έδωσε πλεονέκτημα στην Ελλάδα.

Πιο συγκριμένα, ο Υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, μίλησε ξεκάθαρα για αλλαγή συνόρων σε ένα απίστευτο κρεσέντο προκλητικότητας που συνάδει με την στάση που έχει επιλέξει η Τουρκία το τελευταίο χρονικό διάστημα στις σχέσεις της με την χώρα μας.

Για όλες αυτές τις εξελίξεις κλήθηκε να μιλήσει στο κανάλι του ΣΚΑΪ, ο διεθνολόγος και υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, που τόνισε το σφάλμα του Τσαβούσογλου.

Με την επιλογή του να δημοσιεύσει χάρτη που επισημαίνει ως νησιά με πρόβλημα, μεγάλα ελληνικά νησιά όπως είναι η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, η Ικαρία, τα Δωδεκάνησα, η Σαμοθράκη, η Λήμνο έδωσε την ευκαιρία στην Ελλάδα να έχει ένα νέο χειροπιαστό επιχείρημα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ελληνοτουρκικά: Ο Ερντογάν θέλει μόνο επικοινωνιακές νίκες
Ακόμη, ο Άγγελος Συρίγος ανέλυσε και στο που αποσκοπούν οι κινήσεις της Τουρκίας σημειώνοντας πως ο Ερντογάν γνωρίζει ότι θα υπάρξει στρατιωτική απάντηση σε περίπτωση θερμού επεισοδίου και τα αποτελέσματα θα είναι αιματηρά και καταστροφικά και για τις δύο πλευρές. Δεν θέλει κάτι τέτοιο. Θέλει μόνο εύκολες νίκες εντυπώσεων.

Παράλληλα, σχολίασε και την περίεργη στάση που διατηρεί το ΝΑΤΟ γύρω από τα ελληνοτουρκικά θέματα, λέγοντας πως καλεί την Ελλάδα και την Τουρκία να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τη στιγμή που υπάρχει ξεκάθαρα ένας που επιθυμεί να επιτεθεί σε μια άλλη χώρα.

Θυμίζουμε, πως νωρίτερα στη μέρα και ο αντιπτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης, που έκανε λόγο για μια συγκεκριμένη ανησυχητική ημερομηνία για θερμό επεισόδιο.

Όπως τόνισε ο αντιπτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης το καλοκαίρι δεν θα κάνει επεισόδιο η Τουρκία καθώς θέλει τα χρήματα από τους τουρίστες.

Η πιο επίφοβη και ανησυχητική ημερομηνία για εμάς σημείωσε πως είναι προς το τέλος του Σεπτεμβρίου που συμπληρώνεται 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

Δείτε τα όσα είπε ο Άγγελος Συρίγος: