Οδοιπορικά έξοδα στα Στελέχη που εκτελούν υπηρεσίες στο ΕΦ Αγαθονησίου.



Π.Ο.Ε.Σ. προς Δκτή 79 ΑΔΤΕ - Χρειάζεται η άμεση παρέμβασή σας για τη χορήγηση της δικαιούμενης προκαταβολής στα στελέχη που εκτελούν υπηρεσία

ΘΕΜΑ : Οδοιπορικά Έξοδα για Εκτέλεση Υπηρεσίας

Αξιότιμε κε Διοικητά.

Με το παρόν έγγραφό μας, παρακαλούμε όπως μας επιτρέψετε να σας μεταφέρουμε την πικρία και τη δύσκολη θέση που ευρίσκονται στελέχη της περιοχής ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ, τα οποία εκτελούν υπηρεσίες στο ΕΦ Αγαθονησίου.

Συγκεκριμένα, μεταφέρθηκε στην Ομοσπονδία μας ότι, για την εκτέλεση της ως άνω υπηρεσίας, τους χορηγείται, μάλιστα κατόπιν αίτησής τους και όχι αυτεπαγγέλτως από την Υπηρεσία, κατά την αναχώρησή τους για την εκτέλεση αυτής, μόνο το κόστος του αντιτίμου του εισιτηρίου μετακίνησής τους, ήτοι οκτώ (8) ευρώ και όχι προκαταβολή έναντι του συνολικού ποσού ύψους περίπου εκατόν εξήντα τεσσάρων (164) ευρώ, την οποία δύναται να καταβάλει η Υπηρεσία.

Η πικρία τους έγκειται στο γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα τους χορηγούταν προκαταβολή έστω και εκατό (100) ευρώ, η οποία για άγνωστους λόγους και χωρίς καμία εξήγηση ή δικαιολογία κόπηκε. Θεωρούμε περιττό να αναφέρουμε ότι η εκκαθάριση και η τελική εξόφληση της αποζημίωσης πραγματοποιείται μετά από τρεις (3) το ελάχιστο μήνες, από την επιστροφή των στελεχών στην έδρα τους, επιβαρύνοντας το κόστος του οικογενειακού τους προϋπολογισμού για μία εργασία που εκ των καθηκόντων τους οφείλουν να εκτελέσουν.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στα θέματα μέριμνας προσωπικού και λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική δυσχέρεια  που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί και τα μέλη των οικογενειών τους, ιδιαιτέρως στη νήσο Σάμο, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας, τη διερεύνηση των αναφερομένων και την εύρεση επιτακτικώς λύσης που θα ανακουφίσει τους συναδέλφους μας, που εκτελούν υπηρεσία στο ΕΦ Αγαθονησίου.