Στρατηγός Φράγκος: Ο Στόλντεμπεργκ απεργάζεται βρώμικο παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδος (Βίντεο)Θέλει να καταγγείλει στο ΝΑΤΟ την Ελλάδα ο Ερντογάν- Τι πρέπει να κάνει η Αθήνα

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φράγκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική εκπομπή "Συνδέσεις" της ΕΡΤ1 με τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίτζο και Χριστίνα Βίδου αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Συγκεκριμένα ο Αρχηγός σχολίασε την "οδηγία προς ναυτιλομένους" όπως χαρακτήρισε την πρόθεση της Τουρκίας να θέσει στην σύνοδο ΝΑΤΟ το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νήσων και θέματα του Αιγαίου, ήτοι:

-Πώς αυτό είναι στα πλαίσια τακτικής των Τούρκων προκειμένου με την επιθετική φρασιολογία να παρασύρει και την Ελληνική πλευρά σε αντίστοιχη ρητορική,παγίδα την οποία πρέπει να αποφύγουμε.

-Την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού κάνοντας αναφορά στην σημερινή δήλωση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν για δήθεν κακοποίηση των προσφύγων και την εξαφάνιση 30.000 παιδιών κατηγορώντας παράλληλα και την Ε.Ε.,με απώτερο σκοπό να εκθέσει την χώρα μας ότι δεν τηρεί το Διεθνές Δίκαιο την ώρα μάλιστα που το Ελληνικό Λιμενικό διέσωσε 108 μετανάστες.
 
Για τις πρόσφατες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στην Νήσο Κανδελιούσσα και Νίσυρο επεσήμανε ότι έχουν στόχο την διχοτόμηση του Αιγαίου στον 25ο Μεσημβρινό (από την Θάσο έως το μέσον της Κρήτης).

Ο Στρατηγός έκρινε πως ορθώς το Υπουργείο εξωτερικών απαντά με τους 16 χάρτες τους οποίους πρόκειται να παρουσιάσει στην σύνοδο της  Ε. Ε. και του ΝΑΤΟ ώστε οι εταίροι μας να εγκαταλείψουν την πολιτική των ίσων αποστάσεων. 

Ειδικότερα αναφέρθηκε στην στάση του Γ. Γ. του ΝΑΤΟ κ. Στόλτενμπεργκ για τον οποίο είπε πως είναι ένας υπάλληλος ο οποίος πληρώνεται και από την Ελλάδα και θύμισε πως έγκαιρα τον είχε εγκαλέσει το Φεβρουάριο του 2016 διαβλέποντας την άδικη στάση του. Τόνισε μάλιστα πως στην τελευταία μυστική συνάντηση, που έγινε γνωστή από τους Τούρκους,  στο Βερολίνο ο στενός σύμβουλος του Ερντογάν και εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Τζο Μπάιντεν, καθώς και με αξιωματούχους από τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, όταν και εκεί δεν τους εγκάλεις τότε επιθυμείς τελικά να περάσουν τις θέσεις που θέλουν.

Έκανε ειδική αναφορά στην ανοιχτή επιστολή του μέντορα και πατριάρχη της εξωτερικής μας πολιτικής κ. Μολυβιάτη προς τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ στην οποία δήλωσε:
 
«Οταν καλείτε την Ελλάδα σε διάλογο με την Τουρκία για να λύσουν τις διαφορές τους, αυτό δεν είναι στάση ίσων αποστάσεων. Είναι ενθάρρυνση του επιτιθέμενου εις βάρος του θύματός του.»

Ο Στρατηγός αναφέρθηκε στην αναπάντεχη δήλωση του νέου Αρχηγού του ΣΤΡΑΤΟΥ της Μεγάλης Βρετανίας Στρατηγού Σαντερς ( General Sir Patrick Sanders),ότι δημιουργεί εύλογα ανησυχία για πιθανή εμπλοκή του ΝΑΤΟ με στρατεύματα στην Ουκρανία.

Εκτίμησε ότι ασκούνται πιέσεις στον Πούτιν για να βάλει φρένο στις επιδιώξεις του και να ενθαρρύνει τους Ουκρανούς που έχουν δυσμενή εξέλιξη στη Νότια Ουκρανία.

Τόνισε πως τα ενεργειακά χρεώνουν με εκατοντάδες δις την Ευρώπη και οι τρεις ΜΑΚΡΟΝ Σόλτς και Ντράγκι προσπάθησαν να εκλογικεύσουν τον Ζελενσκι για να επαναρχίσει τις συνομιλίες.

Για τον ρόλο της Τουρκίας ως διαμεσολαβητής δήλωσε ότι ουδείς την έλαβε υπόψη και η οποία θεώρησε ότι θα έχει κέρδη και οφέλη σε άλλα πεδία. 

Ο Επίτιμος Αρχηγός συνέστησε για ακόμη μια φορά αραγές εσωτερικό μέτωπο και έφερε παράδειγμα τους τέσσερις βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Κωνσταντινούπολη.

Εξέφρασε ανησυχία για την δήλωση του Γ. Γ. του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα για τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου και όπως είπε πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Τέλος εκτίμησε πως η Τουρκία το μόνο που μπορεί να πράξει είναι να εμφανίσει ένα τυχαίο γεγονός το οποίο έχουν προσχεδιάσει προκειμένου να μας καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε διμερές επίπεδο.

Ως εκ τούτου εμείς πρέπει να σηκώσουμε "Σινικό τείχος" χωρίς ρωγμές και κερκόπορτα ώστε να μην μπορέσουν να διεμβολίσουν την εθνική μας ασφάλεια, την κοινωνική συνοχή μας και την οικονομία μας εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου και τις επερχόμενες επενδύσεις.