Αυξημένες υπηρεσίες πυρασφάλειας των ΣτρατιωτικώνΑυξημένες υπηρεσίες πυρασφάλειας των Στρατιωτικών -Στο ΥΠΕΘΑ η ανακοίνωση της Ενωσης Στρατιωτικών Ηπείρου που θέτει σοβαρά θέματα και ζητά απαντήσεις- λύσεις
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ Βουλευτής Άρτας - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 

Αθήνα, 3 Ιουνίου 2022 ΑΝΑΦΟΡΑ Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλο Θέμα: «Συμμετοχή των Στρατιωτικών σε αυξημένες υπηρεσίες πυρασφάλειας»

Κύριε Υπουργέ, Σας καταθέτω την από 11-04-2022 ανακοίνωση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.), σχετικά με την αυξημένη συμμετοχή των Στρατιωτικών σε υπηρεσίες πυρασφάλειας. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι επικρατεί μεγάλος προβληματισμός μετά την ενημέρωση των Στρατιωτικών για αυξημένη συμμετοχή τους σε υπηρεσίες πυρασφάλειας κατά την προσεχή αντιπυρική περίοδο, πέρα από τα στρατιωτικά τους καθήκοντα, με τα οποία έχουν ένα ήδη επιβαρυμένο πρόγραμμα. 

Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΠΕΗΠ οι στρατιωτικοί ήδη ξεπερνούν το προβλεπόμενο 40ωρο ωράριο εργασίας και υπάρχουν εκατοντάδες απλήρωτες ώρες νυχτερινής απασχόλησης και υπερωριακής εργασίας που θα πρέπει να τακτοποιηθούν. Παρακαλείσθε κύριε Υπουργέ να λάβετε υπόψη σας τα αναφερόμενα στην εν λόγω ανακοίνωση και να προβείτε στη βέλτιστη λύση, καθώς επίσης και να με ενημερώσετε για τις σχετικές αποφάσεις και τις ενέργειές σας.