Που και πότε θα εκδηλωθεί η τουρκική επιθετικότητα σε βάρος της Ελλάδας



Ειδική ανάλυση
Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν "χτυπήσει κόκκινο" , με τον Ερντογάν και τα εξαπτέρυγά του να συντηρούν κλίμα παρατεταμένης έντασης, έχοντας μάλιστα ανακοινώσει ο Τούρκος Πρόεδρος, ότι διακόπτει κάθε επαφή με τον Πρωθυπουργό μας και με αξιωματούχους της χώρας μας. 

Παράλληλα Τούρκοι Υπουργοί, κρατικοί αξιωματούχοι και ΜΜΕ της γείτονας χώρας, έχουν αναδειθεί σε ένα  κρεσέντο απειλών κατά της Εθνικής κυριαρχίας μας στα νησιά του Αιγαίου, αξιώνοντας την αποστρατικοποίησή τους, διαφορετικά θα επέμβουν...

Εύλογη είναι η ανησυχία όπλων μας για το πού οδεύει η κατάσταση στα Ελληνοτουρκικά και αν το Αιγαίο θα πάρει φωτιά καταμεσίς του καλοκαιριού. 
 
Αν και στην ανάλυση ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτος για το τι πρόκειται να γίνει, αφού υπάρχει περίπτωση νέα δεδομένα να ανατρέψουν τα ήδη υπάρχοντα,  ωστόσο θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε κάποια ενδιαφέροντα σημεία τα οποία συνιστούν μέχρι στιγμής σοβαρές ενδείξεις αναφορικά με το πού και πότε αναμένουμε να εκδηλωθεί τις επόμενες μέρες-μήνες η τουρκική επιθετικότητα σε βάρος της Ελλάδας. 

Ο Ερντογάν "επιλέγει"  συμβολικές ημερομηνίες. 

Αν προσέξουμε τον Ερντογάν θα παρατηρήσουμε ότι πάντα επιλέγει "συμβολικές ημερομηνίες και ονομασίες" προκειμένου να προβεί σε νέους επιθετικούς λεονταρισμούς σε βάρος της χώρας μας. 

Όταν λέμε "συμβολικές ημερομηνίες και ονομασίες " , εννοούμε χρονικά ή ονομαστικά συμβάντα στο παρελθόν που η Τουρκία έχει  "πονέσει" την Ελλάδα, προκειμένου να μας τα υπενθυμίζει. 
 
Σε αυτό το πλαίσιο εσχάτως το νέο τουρκικό γεωτρύπανο με την ονομασία Αλ. πασλάν, αφίχθη από τη Νότια Κορέα στην Τουρκία στις 19 Μαίου . 

Υπενθυμίζουμε ότι 19 Μαιου είναι η επέτειος της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τους Τούρκους και Αλμπασλάν ήταν ο Σετζούκος Τούρκος που νίκησε τον  Βυζαντινό Αυτοκράτορα Ρωμανό Δ Διογένη στη Μάχη του Ματζικέρτ, γεγονός που είχε ως συνέπεια την απώλεια μεγάλου μέρους της Μ.Ασίας και την εγκατάσταση των Τούρκων σε αυτή. 
 
Συνεπώς από τώρα και μέχρι τέλος Αυγούστου οι κρίσιμες συμβολικές ημερομηνίες εκδήλωσης της τουρκικής επιθετικότητας σε βάρος μας είναι η 20η Ιουλίου (Αττίλας 1), η 6η Αυγούστου(ημερομηνία υπογραφής της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου για τις ΑΟΖ), η 14η Αυγούστου (Αττίλας 2) και η 30η Αυγούστου (ημέρα νίκης των Τούρκων σε βάρος μας το 1922). 

Που και γιατί;

Ως περιοχές εκδήλωσης της τουρκικής επιθετικότητας, αυτές ενδέχεται να είναι μια , δύο, τρείς ή και όλες από τις παρακάτω:

Έβρος

Αιγαίο

ΝΑ Μεσόγειος

Λιβυκό πέλαγος

Ωστόσο αναλύοντας τα γεγονότα θα πρέπει σε στρατιωτικό επίπεδο τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο, να θεωρήσουμε την περιοχή του Έβρου ως την λιγότερο πιθανή για εκδήλωση έμπρακτης τουρκικής επιθετικότητας,  όπου μπορεί να δούμε εκ νέου ενδεχομένως  την απειλή συσσώρευσης μεταναστών, προκειμένου να περάσουν στο Ελληνικό έδαφος. 

Εξαίρεση αποτελούν οι νησίδες του Έβρου, όπου απαιτείται προσοχή. 

Ομοίως η περιοχή του Αιγαίου θα πρέπει επίσης να θεωρήσουμε ως την αμέσως λιγότερο πιθανή μετά από εκείνη του Έβρου για εκδήλωση έμπρακτης τουρκικής επιθετικότητας. 

Οι λόγοι που μας οδηγούν στις παραπάνω εκτιμήσεις είναι:

-Έβρος και Αιγαίο συνιστούν μέρος του κρίσιμου άξονα  για τα συμφέροντα ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, τόσο αναφορικά με την μεταφορά στρατευμάτων-οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών προς τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και την Ουκρανία, όσο και του φυσικού αερίου από χώρες της Β.Αφρικής -Μ.Ανατολής προς Αλεξανδρούπολη και εκείθεν προς τις Ευρωπαϊκές χώρες. 

-ΗΠΑ -Γαλλία-Ισραήλ στηρίζουν την Ελλάδα την οποία θεωρούν στρατηγικό τους σύμμαχο, πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή. 

-Η Ελληνογαλλική συμφωνία προβλέπει ρήτρα αμοιβαίας στρατιωτικής βοήθειας σε περίπτωση προσβολής μιας εκ των δύο χωρών από τρίτη χώρα.

-Γαλλία-Γερμανία με δηλώσεις των ηγετών τους γνωστοποίησαν ότι θεωρούν απαράδεκτο και μη αποδεκτό  να απειλείται η Εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα οποιουδήποτε μέλους της ΕΕ.

-Είχαμε τέλος πρόσφατα  επαναβεβαίωση  από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του εδαφίου 7 του άρθρου 42 της συνθήκης της ΕΕ, κοινώς της ρήτρας  αμοιβαίας συνδρομής της ΕΕ.

-Η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει κάτι το οποίο συμφέρει τον Ερντογάν να μην διαταραχθεί προκειμένου να τονώσει την κακή οικονομία του.

Συνεπώς  αν ο Τούρκος Πρόεδρος δεν θέλει να βρεί μαζί με εμάς και όλους τους παραπάνω απέναντί του, του απομένουν 2  πιθανές περιοχές εκδήλωσης της τουρκικής επιθετικότητας , αυτές της ΝΑ Μεσογείου και εκείνη του Λιβυκού πελάγους.

Και στις δύο αυτές περιοχές θεωρούμε ότι είναι πιθανό ο Ερντογάν να στείλει τα γεωτρύπανά του, κάτι που στην περίπτωση της ΝΑ Μεσογείου έχει κάνει στο παρελθόν.

Το γεγονός ότι Ελλάδα και Αίγυπτος δεν έχουν προβεί σε οριοθέτηση των ΑΟΖ τους ανατολικότερα του 28ου μεσημβρινού και ότι Ελλάδα και Κύπρος δεν έχουν προβεί σε οριοθέτηση των ΑΟΖ τους, όπως ο χάρτης τη Σεβίλλης ορίζει, δίνουν"πρόσφορο έδαφος" στον Ερντογάν.

Θα πρέπει εδώ να εστιάσουμε και σε ένα άλλο συμβάν που συνιστά σοβαρή ένδειξη των ανωτέρω εκτιμήσεων μας, που είναι   ένα Twitter, όπου εμφαινονται Λίβυοι στρατιώτες να  μετέχουν στην  τουρκική ΤΑΜΣ EFES-2022.

Κοινώς η  συμμετοχή  λιβυκών στρατιωτικών δυνάμεων στην EFES-2022, αποτελεί μήνυμα, ότι η Τουρκία σε συνεργασία με τη Λιβύη το επόμενο χρονικό διάστημα να θελήσουν να υλοποιήσουν στην πράξη το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο Ερντογάν-Σάρατζ, τρυπώντας το νέο τους τρυπάνι Αλπασλάν, στην "λιβυκή ΑΟΖ", η οποία στην πραγματικότητα είναι Ελληνική, υπό την προστασία Τουρκικών πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών, αλλά και λιβυκών!!!

Έτσι θα πάρει σάρκα και οστά η "Γαλάζια Πατρίδα"

Επίλογος

Κλείνοντας επισημαίνουμε ότι πρώτος στόχος της Τουρκίας είναι οι Κούρδοι της Συρίας του YPG και μετά η Ελλάδα και η Κύπρος. 

Συνεπώς πρώτα θα σφυγμομετρήσει ο Ερντογάν αντιδράσεις ΗΠΑ-ΕΕ στην πράξη εφόσον επιχειρήσει επίθεση στη Συρία και μετά θα στραφεί κατά του Ελληνισμού.