Φρεγάτες: Βάζουν μπροστά τα πλοία ενδιάμεσης λύσης – Δεν φτάνει ο χρόνος για τις νέες φρεγάτες – κορβέτεςΟι νέες ελληνικές φρεγάτες και κορβέτες θα αργήσουν οπότε οι ναύαρχοι βάζουν μπροστά τα πλοία ενδιάμεσης λύσης καθώς χρειάζονται πλώρες.

Φρεγάτες: Βάζουν μπροστά τα πλοία ενδιάμεσης λύσης οι Έλληνες ναύαρχοι καθώς δεν φτάνει ο χρόνος για τις νεες φρεγάτες – κορβέτες.

Οι προσθήκες στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό είναι κρίσιμες και σίγουρα ανεβάζουν τον ελληνικό στόλο επίπεδα.

Οι 3+1 Belharra αλλά και οι 3+1 νέες ελληνικές κορβέτες (σ.σ. συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως αυτές θα είναι οι Gowind αν και οι Doha επανήλθαν δυναμικά), είναι πλοία που αλλάζουν επίπεδο το ελληνικό Π.Ν. όμως έχουν ένα βασικό μειονέκτημα. Δεν είναι ακόμα έτοιμα.

Γίνονται προσπάθειες επίσπευσης της κατασκευής των Belharra, όμως και σε αυτή την περίπτωση οι νέες ελληνικές φρεγάτες, ακόμα και αν παραδοθούν τα πλοία πιο γρήγορα, θα χρειαστούν χρόνο για τα ηλεκτρονικά και τα όπλα τους, κάνοντας την πλήρη παράδοσή τους αδύνατη για πιο νωρίς από το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο έχει ανεβάσει στη λίστα των ναυάρχων τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών ΜΕΚΟ αλλά επανεμφάνισε την ανάγκη απόκτησης μεταχειρισμένων πλοίων για να καλύψουν το χρονικό περιθώριο μέχρι την στιγμή που θα γίνουν ετοιμοπόλεμες οι Belharra.

Μην ξεχνάμε ότι χρειάζεται ικανό διάστημα, ακόμα και αύριο το πρωί να πέρναμε τις νέες ελληνικές φρεγάτες για να μάθουν τα πλοία και τα οπλικά τους συστήματα τα νέα τους πληρώματα.

Μην εκπλαγείται αν σε λίγες μέρες εμφανιστούν δημοσιεύματα που θέλουν την Ελλάδα να συζητά με Ολλανδούς και Άγγλους για πλοία ενδιάμεσης λύσης.

Οι ολλανδικές Μ αλλά και οι βρετανικές Type 23 θα ξαναβγούν στο… σεργιάνι, όμως αυτή την φορά οι πιθανότητες απόκτησής τους είναι πολύ περισσότερες από παλαιότερα, όταν είχαν συνδεθεί (σ.σ. λάθος) με τις νέες ελληνικές φρεγάτες, ως προϋπόθεση της συμφωνίας απόκτησής τους.