Στρατηγός Κ. Λουκόπουλος: Είναι αναγκαία μία γενικευμένη στρατηγική αποτροπήςΚωνσταντίνος Λουκόπουλος: Δεν αρκεί το γεωπολιτικό αποτύπωμα, αναγκαία η γενικευμένη στρατηγική αποτροπής

Όπως είπε ο κ. Λουκόπουλος το δίλημμα Πόλεμος ή Ειρήνη είναι σκόπιμα διατυπωμένο στην εσωτερική συζήτηση στη χώρα.

Ο αντιστράτηγος ε.α. και εκτελεστικός διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας, Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, με αφορμή τις διαρκείς προκλήσεις της Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρο, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4, αναλύει γιατί το αφήγημα περί ισχυρού γεωπολιτικού αποτυπώματος της χώρας, δεν αρκεί, αλλά αντίθετα τώρα ειδικά χρειάζεται μια γενικευμένη στρατηγική αποτροπής, με επεξεργασίες κινήσεων και 4 στάδια μπροστά από την εφαρμογή της.

Όπως είπε το δίλημμα Πόλεμος ή Ειρήνη είναι σκόπιμα διατυπωμένο στην εσωτερική συζήτηση στη χώρα, γιατί είναι άλλο να αποφύγω πάση θυσία τον πόλεμό, άρα και να ενδώσω και άλλο με κάθε θυσία να λειτουργήσω αποτρεπτικά ώστε να υπάρχει Ειρήνη αλλά αν απαιτηθεί να είμαι έτοιμος να υπερασπίσω το δικαίωμα ύπαρξης μου.

Ο κ. Λουκόπουλος κατέθεσε και την οπτική του για τις ευρύτερες διαστάσεις στη γεωπολιτική σκακιέρα, μεταξύ Δύσης και Ρωσίας με την βαθύτερη εικόνα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.