Βayraktar: Το Buk-M3 ο δολοφόνος των τουρκικών drone – Αποκάλυψη γιατί τα ρίχνουνΓιατί ρίχνουν τόσο εύκολα τα τουρκικά Βayraktar αποκαλύπτουν οι Ρώσοι.

Βayraktar: Το Buk-M3 είναι ο δολοφόνος των τουρκικών drone στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στον λογαριασμό «VK», το Buk-M3, με το παρατσούκλι Viking, είναι η τελευταία έκδοση της οικογένειας πυραύλων άμυνας εδάφους-αέρος μεσαίου βεληνεκούς και τώρα αναπτύσσεται στην Ουκρανία από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, γράφει το armyrecognition.com.

«Το Buk-M3 θεωρείται από τους Ρώσους στρατιώτες ως ο δολοφόνος των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar τουρκικής κατασκευής που χρησιμοποιούσε ο ουκρανικός στρατός για να πραγματοποιήσει βομβαρδισμούς εναντίον ρωσικών αρμάτων μάχης και θέσεων διοίκησης», τονίζεται.

Ρώσοι στρατιώτες υποστήριξαν ότι το drone Bayraktar είναι εύκολος στόχος για ρωσικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα όπως π.χ Tor-M2, Buk-M3 λόγω του σχετικά μεγάλου μεγέθους τους, της χαμηλής ταχύτητας και της κακής ικανότητας ελιγμών.

Ένα ενιαίο συγκρότημα Buk-M3 είναι ικανό να εμπλέξει έως και 36 διαφορετικούς στόχους ταυτόχρονα από οποιαδήποτε γωνία, ενώ ένα μόνο ραντάρ ελέγχου πυρός είναι ικανό να υποστηρίξει την εμπλοκή έως και 6 διαφορετικών στόχων ταυτόχρονα

Το θωρακισμένο όχημα Buk-M3 κινείται με κινητήρα ντίζελ που αποδίδει 710 ίππους.