Τουρκία: Πήγαν να κάνουν επίθεση στη Συρία και βρήκαν μπροστά τους Ρώσους – Έφυγαν τρέχονταςΈτσι η Τουρκία παραδέχτηκε ότι η ενεργός φάση της επίθεσης θα αναβληθεί επ' αόριστον.

Τουρκία: Πήγαν να κάνουν επίθεση στη Συρία και βρήκαν μπροστά τους Ρώσους με αποτέλεσμα να φύγουν τρέχοντας προς τα… πίσω.

«Η Ρωσία εμπόδισε την προέλαση Τούρκων μαχητών στη Μάνμπιτζ στέλνοντας τα στρατεύματά της στη Μάνμπιτζ», σύμφωνα με σχετικό βίντεο που δημοσίευσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, γράφει το πρακτορείο Avia.pro.

H ρωσική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή εμφανίστηκε ξαφνικά στη Μάνμπιτζ, όπου αναμενόταν επίθεση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και των φιλότουρκων μαχητών.

«Δεδομένου του γεγονότος ότι η Άγκυρα γνωρίζει καλά πώς θα μπορούσε να τελειώσει η αντιπαράθεση με τη Ρωσία, οι ειδικοί σημειώνουν ότι τα σχέδια της Τουρκίας να εξαπολύσει επίθεση προς αυτή την κατεύθυνση έχουν σχεδόν τελείως ματαιωθεί», σημειώνεται.

Σύμφωνα με το avia.pro, η ρωσική πλευρά «αντιτίθεται κατηγορηματικά στα σχέδια της Άγκυρας για στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία».

Έτσι η Τουρκία παραδέχτηκε ότι η ενεργός φάση της επίθεσης θα αναβληθεί επ’ αόριστον.

Την ίδια ώρα, ότι «όλα τα νησιά πέρα των τριών μιλίων ανήκουν στην Ελλάδα μας αρέσει δεν μας αρέσει», είπε ο Γιαλίμ Εραλπ, έμπειρος Τούρκος διπλωμάτης, υφυπουργός στο τουρκικό ΥΠΕΞ και σύμβουλος πρώην Τούρκων πρωθυπουργών.

Σύμφωνα με τον Γιαλίμ Εράλπ, η Συνθήκη της Λωζάνης έδωσε στην Ελλάδα όλα τα νησιά πέρα από τα τρία μίλια «είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει».

Ο Τούρκος διπλωμάτης τόνισε αναφορικά με τους ισχυρισμούς της Τούρκιας για την κυριαρχία των νησιών και πως αυτά «δόθηκαν στην Ελλάδα υπό όρους» ότι «κάτι τέτοιο δεν υπάρχει».

«Τα νησιά που βρόσκονται πέρα από τα τρία μίλια δόθηκαν στην Ελλάδα και η Τουρκία το έχει αποδεχτεί εδώ και πολλά χρόνια», σημείωσε.